Ενυδάτωση: Εφτά τρόποι για να την πετύχεις


Ακολουθούν 7 βήματα για να ενυδατώσεις σωστά την επιδερμίδα σου:

  1. Καταναλώστε επαρκή ποσότητα νερού

Το πρώτο βήμα για την ενυδάτωση του δέρματός σας είναι η ενυδάτωση του σώματός σας. Συνιστάται να πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό κάθε μέρα. Το σώμα σας μπορεί να απαιτεί περισσότερα, ανάλογα με τις καθημερινές σας δραστηριότητες και το βάρος σας.

  1. Χρησιμοποιήστε ενυδατικά προϊόντα περιποίησης δέρματος

Συνιστώνται κρέμες με βάση το νερό εάν έχετε αφυδατωμένο δέρμα. Τα προϊόντα που διεισδύουν στο δέρμα σας και παρέχουν νερό είναι ζωτικής σημασίας εάν έχετε αφυδατωμένο δέρμα. Αναζητήστε τα ακόλουθα ενυδατικά συστατικά:

Α. Υαλουρονικό οξύ

Παίζει σημαντικό ρόλο στην ενυδάτωση του δέρματός σας και στη διατήρηση της ελαστικότητάς του. Οι ιδιότητες πρόσδεσης του υαλουρονικού οξέος βοηθούν στην αναζωογόνηση του δέρματός σας και επίσης αποτρέπει τα πρώιμα σημάδια γήρανσης.

Β. Γλυκερίνη

Ένα δημοφιλές συστατικό της βιομηχανίας ομορφιάς, η γλυκερίνη έχει ενυδατικές ιδιότητες που μπορούν να ανακουφίσουν το δέρμα σας από την αίσθηση ξηρότητας και κνησμού. Αυτό συμβαίνει επειδή η γλυκερίνη λειτουργεί προσελκύοντας υγρασία από το περιβάλλον στην επιφάνεια του δέρματός σας.

Γ. Πανθενόλη

Η πανθενόλη είναι ένα συστατικό που διεισδύει στο δέρμα και προσδίδει υγρασία στα κύτταρα. Αποτρέπει επίσης την διαδερμική απώλεια νερού. Αυτό σημαίνει ότι βελτιώνει τις λειτουργίες φραγμού του δέρματος διεγείροντας τα κύτταρα που ενισχύουν το ίδιο.

  1. Αποφύγετε τα πολύ ζεστά και πολύωρα ντους

Όσο αντιφατικό και αν ακούγεται, το μπάνιο για πολλές ώρες μπορεί να εξαλείψει το φράγμα του δέρματός σας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια περιεκτικότητας σε υγρασία και απαραίτητα έλαια που μπορούν να αφυδατώσουν το δέρμα σας. Η χρήση χλιαρού νερού κατά το μπάνιο είναι ιδανική.

  1. Φροντίστε τον εαυτό σας με μάσκες προσώπου / σεντόνια

Οι μάσκες προσώπου είναι γεμάτες με ενυδατικά συστατικά. Η ενσωμάτωση μιας ενυδατικής μάσκας προσώπου στο καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σας θα διατηρήσει το δέρμα σας παχύ και υγρό. Μπορεί επίσης να μειώσει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και μαύρων κύκλων.

  1. Χρησιμοποιήστε έναν αφυγραντήρα

Ένας αφυγραντήρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν το ποσοστό υγρασίας στον αέρα γύρω σας είναι χαμηλό. Αυτό μπορεί να βοηθήσει ιδιαίτερα κατά τους ξηρούς χειμερινούς μήνες.

  1. Ένα αντηλιακό είναι πάντα απαραίτητο

Εφαρμόστε ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος για να αποτρέψετε τις βλάβες στο δέρμα σας από τις ακτίνες UVA και UVB κάθε φορά που βγαίνετε έξω κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η έκθεση στον ήλιο μπορεί να αφυδατώσει το δέρμα σας, προκαλώντας την απώλεια υγρασίας και τη διάσπαση του κολλαγόνου και της ελαστίνης, τα οποία είναι υπεύθυνα για τη δύναμη και την ελαστικότητά του. Αυτό μπορεί να προκαλέσει πρόωρα σημάδια γήρανσης.

  1. Καταναλώστε τρόφιμα πλούσια σε νερό

Τα φρούτα και τα λαχανικά δεν είναι μόνο ενυδατικά, αλλά είναι ευεργετικά για το δέρμα σας με πολλούς άλλους τρόπους. Τα φρούτα με βάση τα εσπεριδοειδή όπως τα πορτοκάλια και τα λεμόνια είναι γεμάτα με χυμό και είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της υφής του δέρματός σας. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Α και Β3 είναι επίσης απαραίτητες για τη βελτίωση της συνολικής υγείας του δέρματος σας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ