Ισραήλ: Τέλος εποχής για Νετανίαχου – Ο Γιαΐρ Λαπίντ σχημάτισε κυβέρνηση


Ο ηγέτης της ισραηλινής αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ επικοινώνησε αργά το βράδυ της Τετάρτης (2/6) με τον Ισραηλινό πρόεδρο Ρέουβεν Ρίβλιν για να τον ενημερώσει ότι συγκέντρωσε την απαιτούμενη στήριξη για να σχηματίσει κυβέρνηση, εκθρονίζοντας έτσι μετά από χρόνια τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου από την πρωθυπουργία, ανακοίνωσε το κόμμα του Λαπίντ και η ισραηλινή προεδρία.

Ο Λαπίντ, είχε προθεσμία μέχρι τις 23:59 το βράδυ για να ενημερώσει τον πρόεδρο αν κατόρθωσε να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης.

Έκανε την ανακοίνωση αφού εξασφάλισε σήμερα το βράδυ τη στήριξη ακροδεξιών κομμάτων και της ισραηλινής αραβικής παράταξης Ράαμ για την μελλοντική του κυβέρνηση.

Η ισραηλινή προεδρία ανακοίνωσε πως στην αρχή της θητείας της νέας κυβέρνησης, ο πρόεδρος του κόμματος Γιαμίνα, Ναφτάλι Μπένετ θα διατελέσει πρωθυπουργός και ο Λαπίντ αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και μετά από σχεδόν δύο χρόνια θα υπάρξει εναλλαγή και ο Λαπίντ θα αναλάβει τον πρωθυπουργικό θώκο και ο Μπένετ θα γίνει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ