ΕΦΚΑ: Καταργούνται 68 διαδικασίες μέσω ΚΕΠ για βιβλιάρια και δικαιολογητικά


Καταργούνται στα ΚΕΠ 68 υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ οι οποίες κρίθηκαν παρωχημένες ή παρέχονται μόνο ηλεκτρονικά

Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της επαναξιολόγησης 272 διαδικασιών του e-ΕΦΚΑ, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από ομάδα εργασίας την οποία έχουν συστήσει από κοινού τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εργασίας προκειμένου να προωθηθεί η ουσιαστική διοικητική ενοποίηση του Φορέα και να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Απλούστευσης Διαδικασιών, τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προχώρησαν σε συγκρότηση κοινής ομάδας εργασίας για την αξιολόγηση και τον εξορθολογισμό των διοικητικών διαδικασιών των φορέων του δεύτερου, με στόχο τη διοικητική αποκάθαρση παρωχημένων διαδικασιών που υπήρχαν στις βάσεις δεδομένων του κράτους και μπέρδευαν τόσο τους υπαλλήλους όσο και τους πολίτες.

Πιο συγκεκριμένα, η Ομάδα Εργασίας εργάζεται σε τρεις άξονες:

  • Την αποκάθαρση παρωχημένων διαδικασιών που δεν έχουν πλέον νόημα ύπαρξης, είτε μέσω συγχώνευσής τους είτε μέσω κατάργησής τους από τα συστήματα του Δημοσίου.
  • Τον ανασχεδιασμό και την απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών και την ένταξή τους στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, όπου αυτό είναι εφικτό.
  • Την ψηφιοποίηση των διαδικασιών και την παροχή ψηφιακών δημοσίων υπηρεσιών μέσα από την Ενιαία Ψηφιακή Πύλη (gov.gr) αλλά και την επίσημη ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr).

Στο παραπάνω πλαίσιο, με εγκύκλιο που εξέδωσε ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών και συντονιστής της Ομάδας Εργασίας Λεωνίδας Χριστόπουλος προς όλα τα ΚΕΠ της χώρας, 68 διαδικασίες του e-ΕΦΚΑ που κρίθηκαν παρωχημένες ή που παρέχονται πλέον αποκλειστικά ηλεκτρονικά, καταργούνται από τα συστήματα των ΚΕΠ, ενώ 11 από αυτές έχουν ήδη αντικατασταθεί από μια Ενιαία Διαδικασία για τα Εξοδα Κηδείας, μέσω του gov.gr και των ΚΕΠ, με κοινή απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργου Γεωργαντά.

Οι αποφάσεις αυτές εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο συνεργίας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εργασίας το οποίο περιλαμβάνει και την υλοποίηση του σχεδίου για την ταχύτερη απονομή των συντάξεων.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ