Θεσσαλονίκη: Βόλτα στην παραλία με ηλεκτρικό πατίνι για τον Τζέφρι Πάιατ


Βόλτα με ηλεκτρικό πατίνι στη Νέα Παραλία του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα Τζ. Πάιατ και του δημάρχου Κ.Ζέρβα

Κάνοντας μια μεγάλη βόλτα με ηλεκτρικό πατίνι στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης γιόρτασε ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Ελλάδα, τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου. Ο κ.Πάιατ διέσχισε την πόλη και απόλαυσε το τοπίο, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζερβα και από τη γενική πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Ελίζαμπεθ Λι.

Αμέσως μετά ο κ.Πάιατ δήλωσε ενθουσιασμένος από τις ομορφιές της πόλης και υπογράμμισε πως η Θεσσαλονίκη πέρα από το σημαντικό ρόλο που παίζει στην ευρύτερη περιοχή, είναι και μία από τις πιο όμορφες πόλεις στη Νοτιοανατολική Ευρώπη».

«Να συγχαρώ τον δήμαρχο για την επέκταση των ποδηλατοδρόμων στην πόλη», είπε ο Αμερικανός πρέσβης συμπληρώνοντας πως «το θέμα είναι πως θα καταφέρουμε να βγάλουμε τους ανθρώπους από τα αυτοκίνητα και να τους μάθουμε να κυκλοφορούν με άλλα μέσα».

Ο κ.Ζέρβας στις δηλώσεις του είπε πως «κάναμε στον κ.Πάιατ το καλύτερο δώρο για τη σημερινή μέρα, μια βόλτα στο παραλιακό μέτωπο», προσθέτοντας πως από πλευράς δημοτικής αρχής γίνονται βήματα και στις εναλλακτικές μετακινήσεις με την επέκταση των ποδηλατοδρόμων κατά 50%. «Έμπρακτα κάνουμε έργα και στο τομέα της βιώσιμης κινητικότητας».

Επίσης, ο δημαρχος αναφέρθηκε στην παρουσία αμερικανικών εταιριών στην πόλη, οι οποίες «εμπιστεύονται τη Θεσσαλονίκη κι αυτό δείχνει ένα αναπτυξιακό κλίμα. Τίποτα δεν θα γινόταν εάν θα υπήρχαν οι συνέργειες»,είπε ενώ δεσμεύτηκε πως σε επόμενη παρουσία του κ.Πάιατ, θα κάνουν ακόμη μεγαλύτερη βόλτα.

Λίγο νωρίτερα, ο κ.Πάιατ και η κ. Λι έκαναν βόλτα και με ηλεκτρικά πατίνια στις «Ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου με τον Αμερικανό πρέσβη να τονίζει πως «η μικροκινητικότητα μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της κυκλοφορίας στη Θεσσαλονίκη και στην προστασία του περιβάλλοντος».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


1 ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ