Γκίκας Μαγιορκίνης: Καταγράφεται σταδιακή υποχώρηση στο σύστημα υγείας [vid]

Η ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 8 Ιανουαρίου και ώρα 18:00, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Ο κύριος Μαγιορκίνης ανακοίνωσε τα εξής: “Η χώρα μας κινείται σε «πράσινα» επίπεδα όσον αφορά στον δείκτη θετικότητας, ενώ καταγράφεται σταδιακή υποχώρηση της πίεσης στο Σύστημα Υγείας, αν και η κατάσταση στις ΜΕΘ παραμένει εξαιρετικά επιβαρυμένη, παρά τη μείωση των ενεργών κρουσμάτων.

Η επιτροπή είναι εξαιρετικά προβληματισμένη για το επόμενο δίμηνο, καθώς πρόκειται για τους μήνες με το περισσότερο κρύο, με τη μετάλλαξη του ιού από τη Μεγάλη Βρετανία έχει εντοπιστεί σε 40 χώρες ανά τον κόσμο. Παρότι το σύστημα υγείας εξακολουθεί να αποσυμφορείται, τις τελευταίες δέκα ημέρες ο ρυθμός της αποσυμφόρησης έχει επιβραδυνθεί. Το επόμενο διάστημα είναι υψηλής κρισιμότητας”.

Ακολουθεί το βίντεο με τις δηλώσεις

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here