Σεξουαλική ζωή : Η αρνητική της επιρροή στην εμμηνόπαυση


Όπως γνωρίζετε, το σεξ, η επιθυμία και η σεξουαλική ικανοποίηση διαφέρουν από τη μία γυναίκα στην άλλη. Η σεξουαλική σας ορμή μπορεί πάντα να ήταν υψηλότερη από τις φίλες σας ή μπορεί να έχετε βρει εύκολο να επιτύχετε σεξουαλική ικανοποίηση. Όποια και αν είναι η περίπτωση, η εμμηνόπαυση μπορεί συχνά να αλλάξει ό, τι νομίζατε ότι γνωρίζετε για το σεξ.

Μια μελέτη του 2015 διαπίστωσε ότι οι μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, κατά μέσο όρο, εμφάνισαν μεγαλύτερο ποσοστό σεξουαλικής δυσλειτουργίας από τους προεμμηνοπαυσιακούς συνομηλίκους τους. Αυτό συμβαίνει επειδή η εμμηνόπαυση μπορεί να προκαλέσει μια ποικιλία σεξουαλικών παρενεργειών.

Μειωμένη σεξουαλική επιθυμία

  • Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες βιώνουν μειωμένη επιθυμία με την ηλικία. Ωστόσο, οι γυναίκες έχουν δύο έως τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να αισθανθούν ότι μειώνεται η σεξουαλική παρόρμηση. Αυτό συμβαίνει επειδή τα επίπεδα των ορμονών των οιστρογόνων μιας γυναίκας αλλάζουν.
  • Η αλλαγή στα επίπεδα των οιστρογόνων μπορεί επίσης να ευθύνεται για τη μείωση της φυσικής κολπικής λίπανσης. Η κολπική ξηρότητα ευθύνεται μερικές φορές για πιο οδυνηρό , ή τουλάχιστον πιο άβολο σεξ.

 Μειωμένη ευχαρίστηση
  • Για ορισμένες γυναίκες, η ξηρότητα του κόλπου μπορεί να συνδυαστεί με μειωμένη ροή αίματος προς την κλειτορίδα και τον κάτω κόλπο . Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη ευαισθησία των ερωτογενών ζωνών σας.
  • Εξαιτίας αυτού, δεν είναι ασυνήθιστο να έχετε λιγότερους οργασμούς ή οργασμούς που είναι λιγότερο έντονοι και χρειάζονται περισσότερη δουλειά για να επιτευχθούν. Και αν αισθάνεστε λιγότερη ευχαρίστηση με το σεξ , είναι λογικό ότι η επιθυμία σας θα μειωνόταν επίσης.
Επώδυνη διείσδυση
  • Μια άλλη συχνή ανεπιθύμητη ενέργεια της εμμηνόπαυσης είναι η δυσπαρένεια ή οδυνηρή επαφή. Μπορεί να υπάρχουν πολλά ζητήματα που συμβάλλουν σε αυτήν την κατάσταση, συμπεριλαμβανομένης της κολπικής ξηρότητας και της αραίωσης των κολπικών ιστών .
  • Για ορισμένες γυναίκες, αυτό προκαλεί μια γενική αίσθηση δυσφορίας κατά τη συνουσία.

Ακολουθεί βίντεο με πληροφορίες για την εμμηνόπαυση στην γυναίκα

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ