Βρετανία: Νεκρή 43χρονη με θρόμβωση – Είχε εμβολιαστεί με AstraZeneca


Ο άνδρας περιέγραψε πως η 43χρονη από τη Βρετανία δεν ήταν καλά για κάποιες ημέρες μετά το εμβόλιο και στη συνέχεια ξύπνησε ένα πρωί με αφόρητους πόνους και κάλεσε ασθενοφόρο

Η 43χρονη Βρετανίδα Τάνια Σμιθ, έκανε την πρώτη δόση AstraZeneca τον Μάρτιο και πέθανε μετά από περίπου μια εβδομάδα, αφότου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρές κράμπες στο στομάχι.

Σύμφωνα με την Daily Mail, για το περιστατικό έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για να προσδιοριστούν οι συνθήκες γύρω από το θάνατό της ενώ η αρμόδια Ρυθμιστική Αρχή για τα φάρμακα επιβεβαίωσε ότι θα επανεξετάσει την υπόθεση της ως μέρος μιας έρευνας για την εμφάνιση θρόμβων αίματος και ενδεχόμενης σχέσης τους με το εμβόλιο.

Ο σύντροφος της αποφάσισε να μιλήσει μετά το θάνατο της δημοσιογράφου του BBC Λίζα Σο που πέθανε στο Νιουκάστλ ενώ βρισκόταν στην εντατική με θρόμβωση μετά τη λήψη του εμβολίου.

Ο άνδρας περιέγραψε πως η 43χρονη δεν ήταν καλά για κάποιες ημέρες μετά το εμβόλιο και στη συνέχεια ξύπνησε ένα πρωί με αφόρητους πόνους και κάλεσε ασθενοφόρο.

Η γυναίκα υπέστη καρδιακή προσβολή και καρδιακή ανακοπή και μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα που ήταν σταθερή η κατάστασή της, χειροτέρευσε.

Τελικά, κατέληξε στο νοσοκομείο στις 3 Απριλίου. Ο σύντροφός της πιστεύει ότι δεν θα είχε πεθάνει αν δεν είχε κάνει το εμβόλιο αλλά αυτό δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί έως ότου πραγματοποιηθεί πλήρης έρευνα για το θάνατό της.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ