Θάλασσα Οφέλη Υγεία: Μια βόλτα στη θάλασσα μπορεί να σας αναζωογονήσει [vid]


Αναρωτιέστε ποτέ γιατί μετά από μια βουτιά στη θάλασσα νιώθετε πιο αναζωογονημένοι/ες και έχετε ένα βαθύτερο αίσθημα χαλάρωσης; Η θάλασσα είναι γνωστό ότι είναι ο τόπος για να ηρεμήσετε το σώμα και το πνεύμα από τις καθημερινές έγνοιες και ασχολίες και να αφεθείτε στη θεραπευτική δράση του τοπίου που περιλαμβάνει θαλασσινό νερό, αέρα, ήλιο και αμμουδιές.

Πώς βοηθά αλήθεια η θάλασσα τον οργανισμό μας και το δέρμα μας;

Το θαλασσινό νερό περιέχει 92 μεταλλικά στοιχεία, τα οποία βρίσκουμε επίσης στον ανθρώπινο οργανισμό. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται τα εξής:

  • Μαγνήσιο: Το μαγνήσιο είναι απαραίτητο για τη μυϊκή και νευρική λειτουργία. Παίζει σημαντικό ρόλο στη σταθεροποίηση της θερμοκρασίας του σώματος, καθώς και στη δομή των οστών.
  • Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για τη διαδικασία πήξης του αίματος και για τη μετάδοση των νευρικών ερεθισμάτων.
  • Νάτριο: Το νάτριο ενυδατώνει τα κύτταρα, καθώς παρακρατά νερό στο εσωτερικό των μυών.
  • Ιώδιο: Αυτό το στοιχείο συμβάλει στη σταθεροποίηση του μεταβολισμού μας.

 

Τα ευεργετικά οφέλη μιας βόλτας στη θάλασσα

  • Κατά πολλούς, το θαλασσινό αλάτι συνιστά ένα φυσικό καθαριστικό για το αίμα, καθώς περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C, που είναι γνωστό ότι μπορεί να καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες. Επιπλέον, το μαγνήσιο που βρίσκεται κι αυτό στο θαλασσινό νερό ενισχύει τη δράση των αντιοξειδωτικών, λειρουργώντας σαν αποτοξινωτικό για τα ανθρώπινα κύτταρα.
  • Την ίδια στιγμή, το θαλασσινό νερό έχει ευεργετικές δράσεις για το μυοσκελετικό μας σύστημα.
  • Από την άλλη, ο αέρας στο θαλασσινό περιβάλλον, λέγεται πως βοηθά την αναπνευστική λειτουργία και ειδικότερα το άσθμα και τα συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας και χρόνιας ιγμορίτιδας, καθώς βοηθά στη ρινική αποσυμφόρηση.
  • Ο ήλιος σε συνδυασμό με το θαλασσινό νερό έχει ευεργετικά αποτελέσματα σε δερματοπάθειες όπως η κνίδωση, το ατοπικό έκζεμα και η ψωρίαση. Επιπλόν λειτουργεί αντισηπτικά κατά των αλλεργιών, ενώ μειώνει την έκκριση ισταμίνης που μας δημιουργεί φλεγμονές και κνησμό.

 

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί άλλα ευεργετικά οφέλη της θάλασσας:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ