Ιταλία – Άρση μέτρων: «Θρίλερ» με την απόφαση για τα εστιατόρια


Από την αρχή της πανδημίας στην Ιταλία καταγράφηκαν 4.225.163 μολύνσεις και έχασαν την ζωή τους 126.342 άνθρωποι.

Την Πέμπτη (3/6) καταγράφηκαν στην Ιταλία 1.968 κρούσματα κορονοϊού και 59 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, έγιναν 97.633 διαγνωστικά τεστ, το 2% από τα οποία προέκυψε θετικό στον κορονοϊό. Το αντίστοιχο ποσοστό τη χθεσινή ημέρα ήταν 1,2%, τα κρούσματα ήταν 2.897 και 62 οι θάνατοι.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας σήμερα βρίσκονται 41 λιγότεροι ασθενείς με Covid-19 σε σχέση με χθες, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 141 λιγότεροι.

Από την αρχή της πανδημίας στην Ιταλία καταγράφηκαν 4.225.163 μολύνσεις και έχασαν την ζωή τους 126.342 άνθρωποι.

Σε ό,τι αφορά τα ημερήσια κρούσματα, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Λομβαρδία (277) και ακολουθούν η Σικελία (254) και η Εμίλια Ρομάνια (232) με πρωτεύουσα την Μπολόνια.

Σε «θρίλερ», στο μεταξύ, με συνεχείς αλλαγές των αποφάσεων, εξελίσσεται το θέμα που αφορά τα εστιατόρια και το ανώτατο όριο πελατών οι οποίοι μπορούν να κάθονται στο ίδιο τραπέζι.

Η κυβέρνηση Ντράγκι, τελικά, έπειτα από νέες διαβουλεύσεις με τις περιφέρειες, προσανατολίζεται προς νέα απόφαση, η οποία θα προβλέπει ότι σε κλειστούς χώρους θα μπορούν να κάθονται το πολύ έξι άτομα σε κάθε τραπέζι, ενώ στους ανοικτούς χώρους δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένα όριο.

«Σε ό,τι αφορά τους συνδαιτυμόνες στα εστιατόρια, οδεύουμε προς συμφωνία με τις περιφέρειες. Η λευκή ζώνη αποτελεί επιβράβευση, δεν θα είχε νόημα οι περιοχές αυτές να διατηρήσουν τους ίδιους κανόνες με την κίτρινη ζώνη. Επιστρέφουμε στην κανονικότητα», τόνισε η υπουργός Περιφερειακών Θεμάτων Μαρία Στέλα Τζελμίνι μέσω Twitter.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ