Καρανίκας: Πόσα χρήματα έπαιρνε ως σύμβουλος στο Μαξίμου – Έχω δοκιμάσει ηρωίνη, κοκαΐνη


Σε αποκαλύψεις για την περίοδο που ήταν σύμβουλος στρατηγικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τα ναρκωτικά, τον Αλέξη Τσίπρα, τον στρατό κ.α. προχώρησε ο Νίκος Καρανίκας

Σε αποκαλύψεις για τη ζωή του, την περίοδο που ήταν σύμβουλος στρατηγικής στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τις δοκιμές του με κοκαΐνη και ηρωίνη αλλά και την ξαφνική γνωριμία με τον Άδωνι Γεωργιάδη προχώρησε ο Νίκος Καρανίκας.

Μιλώντας στον ALPHA και στην εκπομπή Tik Talk, με τον Αντώνη Σρόιτερ, ο Νίκος Καρανίκας αποκάλυψε ότι για την δουλειά του στο Μέγαρο Μαξίμου αμειβόταν με 1.200 ευρώ το μήνα σημειώνοντας ότι προηγουμένως, όταν εργαζόταν ως σερβιτόρος, έπαιρνε περισσότερα χρήματα.

Ο Αλέξης Τσίπρας

Όσον αφορά τον Αλέξη Τσίπρα εξήγησε ότι τον ανακάλυψε κατά τη διάρκεια «σκάουτινγκ για να βρούμε τα πολιτικά ταλέντα της Αριστεράς» και «τον ανθό της νεολαίας» στήνοντας τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι γερός άνθρωπος, τολμηρός, δεν φοβάται. Δεν φοβήθηκε να γίνουμε φίλοι όταν ήμουν αρνητής στράτευσης. Ο Τσίπρας είναι ηγέτης. Παίρνει το βάρος και τη συνείδηση της ευθύνης. Με πρότεινε σε μία πολύ σοβαρή θέση, ακούνε άλλους να λένε χυδαιότητες και δεν μασάει. Είναι σοφός άνθρωπος. Για μένα είναι ο πρόεδρος, ο φίλος, ο ηγέτης της Αριστεράς, δεν είμαστε με την ηγεμονία, εγώ προσωπικά. Όταν λέμε ηγέτης στην Αριστερά δυσκολεύονται. Ο Αλέξης είναι δημοκράτης. Δεν θα ξαναβρούμε άνθρωπο σαν τον Αλέξη» είπε για τον πρώην πρωθυπουργό.

Οι δοκιμές με τα ναρκωτικά

Ο Νίκος Καρανίκας μίλησε και για τις δοκιμές που έχει κάνει με ναρκωτικά λέγοντας αρχικά ότι «έχω κάνει κοκαΐνη, ηρωίνη εις γνώσιν μου».

«Ό,τι έκανα, το έκανα μέσα σε μια λογική ελέγχου, μέτρου, πιο πολύ για μια εμπειρία που μπορούμε να μιλήσουμε και να απομυθοποιήσουμε τον εχθρό. Δεν μου άρεσαν, δεν τα αγάπησα. Ήθελα να δω τι είναι αυτά που λένε. Η επιστήμη έλεγε άλλα και για την κόκα και για την ηρωίνη» συμπλήρωσε.

Όπως είπε «η κόκα, τσάμπα την βγάζουν. Εάν είσαι ενεργητικός, δραστήριος, κινητικός, δεν την χρειάζεσαι, δεν ξέρω γιατί την παίρνουν. Είπα στα παιδιά τότε πάρε βασιλικό πολτό είναι καλύτερος».

«Η ηρωίνη είναι άλλο πράγμα, αυτό που λέμε οπιούχο. Το δοκίμασα μια φορά, δεν μου άρεσε καθόλου» πρόσθεσε.

Η νομιμοποίηση της κάνναβης και ο Άδωνις Γεωργιάδης

Όσον αφορά τη νομιμοποίηση της κάνναβης είπε ότι «έπρεπε να έχει γίνει χτες».

«Δεν πιστεύω ότι οι επιστήμονες λένε ότι το χασίς είναι προθάλαμος ναρκωτικών. Αυτό το λένε ανίδεοι, οι αμόρφωτοι, οι δεισιδαιμονικοί. Δεν είναι η κάνναβη ναρκωτικό. Ποιος επιστήμονας λέει ότι είναι οπιούχο; Είναι πιο ευεργετικό από τη βότκα και το ουίσκι. Η κάνναβη δεν είναι για να την υπερκαταναλώνουμε. Η κάνναβη δημιουργεί μία ευφορία, είναι ακίνδυνη. Είναι πιο ακίνδυνη από το αλκοόλ» υποστήριξε ο Νίκος Καρανίκας.

Ο κ. Καρανίκας αναφέρθηκε και στον Άδωνι Γεωργιάδη αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι τον είχε καλέσει σε υπηρεσιακή σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Όπως είπε, μάλιστα, όταν όταν τον κάλεσαν από το γραφείο του κ. Γεωργιάδη και του είπαν «σας συνδέουμε με τον υπουργό», εκείνος δεν αντιλήφθηκε με ποιον θα μιλούσε στο τηλέφωνο.

«Τον κατάλαβα από την φωνή», είπε προσθέτοντας ότι είχε ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα πριν από τη μετάβασή του στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Η άρνηση του στρατού

Ο Νίκος Καρανίκας μίλησε και για την περίοδο που μπήκε στη φυλακή επειδή αρνήθηκε να πάει φαντάρος.

«Έδωσα αγώνα για τους αντιρρησίες συνείδησης. Για το δικαίωμα να μην θέλεις να πιάσεις όπλο. Να μην διδαχθείς τον πόλεμο. Σε πολιτισμένες χώρες οι αντιρρησίες κάνουν εναλλακτική θητεία. Εδώ αρνούνταν να γίνει. Εδώ σε έβαζαν φυλακή. Με έβαλαν Αύγουστο και βγήκαν στον Δεκέμβριο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ