Βίντεο: Φωτιά και εκρήξεις σε εργοστάσιο πυρομαχικών στη Σερβία


Οι κάτοικοι της πόλης Κάτσακ στην κεντρική Σερβία ξύπνησαν απότομα το βράδυ λόγω μιας σειράς εκρήξεων, καθώς φλόγες τύλιξαν το τοπικό εργοστάσιο, που κατασκευάζει πυρομαχικά για τεθωρακισμένα και πυροβολικό.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του RT, οι εκρήξεις άρχισαν κατά τις 1.30 πμ τοπική ώρα στο εργοστάσιο «Sloboda», νοτιοδυτικά του Κατσάκ, προκαλώντας πανικό σε κατοίκους της περιοχής.

Βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν φλόγες να φωτίζουν τη νύχτα, εν μέσω εκρήξεων από πυρομαχικά.

«Τα παράθυρα τρέμουν» έγραψε μια γυναίκα από το Κατσάκ, κάνοντας λόγο για «μια ανθρώπινη και περιβαλλοντική καταστροφή άνευ προηγουμένου».

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή ποια είναι ακριβώς η έκταση της καταστροφής και αν υπήρξαν απώλειες.

Ανταποκριτής της σερβικής εφημερίδας Novosti κατέγραψε κάποιους κατοίκους να εγκαταλείπουν την πόλη. Επίσης, έκανε λόγο για «ανυπόφορη μπόχα» στην πόλη και θραύσματα που έπεφταν από τον ουρανό. Ασθενοφόρα και οχήματα της αστυνομίας δεν μπορούσαν να πλησιάσουν για λόγους ασφαλείας.

Στο εργοστάσιο απασχολούνται πάνω από 2.000 εργάτες και ειδικεύεται στην παραγωγή πυρομαχικών για τεθωρακισμένα και πυροβολικό, καθώς και για διάφορα αντιαρματικά όπλα. Είχε βομβαρδιστεί το 1999, ωστόσο ξαναχτίστηκε.

Με πληροφορίες από RT

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ