Νίκος Παπαθανάσης: Θα υπάρξει στήριξη για ό,τι μείνει κλειστό


Την πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίξει όποιον κλάδο μείνει κλειστός αποκάλυψε ο Νίκος Παπαθανάσης

Στη στήριξη των επιχειρήσεων και τα μέτρα που έχουν ληφθεί αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης υπογραμμίζοντας ότι πρωταρχικός στόχος είναι «να μην έχουμε απώλειες θέσεων εργασίας».

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι «μπαίνουμε στο κομμάτι της επανεκκίνησης με μια δέσμη μέτρων στήριξης, όπως αυτά για τους παιδότοπους και τα γυμναστήρια».

Ξεκαθάρισε, δε, μιλώντας στον ΑΝΤ1 πως «ό,τι μείνει κλειστό, σαφώς θα πάρει στήριξη».

Άφησε, μάλιστα, ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω μέτρα στήριξης άλλων κλάδων, λέγοντας πως σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν «προς το τέλος του μήνα».

Ειδικά για τις εμποροπανηγύρεις, διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις. «Δεν ξέρω αν θα ανοίξουν τώρα ή το άλλο Σαββατοκύριακο», είπε υπενθυμίζοντας ότι είχαν λειτουργήσει και πέρυσι, αλλά και ότι, «έχουμε μέτρα και κανόνες».

Όσον αφορά το πρόγραμμα στήριξης της εστίασης ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι θα στηριχτούν 35.000 επιχειρήσεις και ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει 25.000 αιτήσεις, οι 10.000 εκ των οποίων έχουν εκκαθαριστεί.

Όσο για τον τουρισμό, υπενθύμισε ότι «και πέρυσι πήρε χρόνο να ‘χτιστεί’ η κίνηση» και προέβλεψε ότι, «φέτος θα πάμε καλύτερα από πέρυσι, ίσως και στο διπλάσιο ποσοστό» κίνησης. Τόνισε επίσης ότι, «ανοίγει το πρόγραμμα του τουρισμού για καταλύματα, λεωφορεία και τουριστικά γραφεία».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ