21 Ιουνίου 2021

Πνευματισμός : Τα πνεύματα των νεκρών ζουν μετά τον θάνατο

Ο πνευματισμός είναι ένα κίνημα του οποίου οι οπαδοί πιστεύουν ότι τα πνεύματα των νεκρών ανθρώπων συνεχίζουν να ζουν μετά τον φυσικό θάνατο. Τα μεσαία υποστηρίζουν ότι έχουν την ικανότητα να επικοινωνούν με τα πνεύματα μέσω του να βλέπουν , να αισθάνονται ή να τα ακούνε.

Μελέτες από τα πανεπιστήμια του Κάρντιφ , του Νορθάμπτον και του Λάνκαστερ – όλες στο Ηνωμένο Βασίλειο – έχουν υποστηρίξει ότι οι θρησκευτικές και πνευματικές εμπειρίες (RSE), όπως η ακρόαση, μπορούν να είναι χρήσιμες ως σύγκριση με ακουστικές ψευδαισθήσεις ατόμων με ορισμένες ψυχικές συνθήκες υγείας .

Τι γίνεται κατά τον πενυματισμό
  • Μια νέα μελέτη, η οποία εμφανίζεται στο περιοδικό Mental Health, Religion & Culture , εξέτασε τις σχέσεις μεταξύ ακουστικών πνευματικών επικοινωνιών που βιώνουν τα μέσα, οι πεποιθήσεις και η προσωπικότητα.
  • Οι πνευματικοί τείνουν να αναφέρουν ασυνήθιστες ακουστικές εμπειρίες που είναι θετικές, ξεκινούν νωρίς στη ζωή, και ότι είναι συχνά στη συνέχεια ικανές να ελέγχου.
  • Πώς να εκτιμήσετε την εμπειρία του clairaudientΟι ερευνητές στρατολόγησαν 65 πνευματιστές συμμετέχοντες, καθώς και 143 άλλους συμμετέχοντες για να ενεργήσουν ως γενική ομάδα ελέγχου του πληθυσμού. Τα περισσότερα προέρχονταν από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Βόρεια Αμερική, την Αυστραλασία και την Ευρώπη.
  • Η ομάδα ζήτησε από τους συμμετέχοντες να συμπληρώσουν προσαρμοσμένες εκδόσεις διαδικτυακών ερωτηματολογίων που είναι γνωστό ότι αξιολογούν με συνέπεια διάφορα χαρακτηριστικά.

Σε τι αναφέρονταν τα ερωτηματολόγια

Η κλίμακα απορρόφησης Tellegen 

  • Χρησιμοποιεί ερωτήσεις ναι / όχι για να μετρήσει πόσο πιθανό είναι ένα άτομο να βυθιστεί πλήρως σε εσωτερικά και εξωτερικά ερεθίσματα όπως ταινίες, διανοητικές εικόνες, μουσική ή σκέψεις. Αυτό ονομάζεται επίσης προφορά στην απορρόφηση.

Η αναθεωρημένη κλίμακα ψευδαίσθησης Launay-Slade 

  • Αυτό αξιολογεί την τάση ενός συμμετέχοντα να βιώσει ακουστικές και οπτικές ψευδαισθήσεις.

Η αναθεωρημένη κλίμακα παραφυσικών πεποιθήσεων

  •  Αυτό αξιολογεί την αντίληψη των συμμετεχόντων για τις παραδοσιακές θρησκευτικές πεποιθήσεις, psi (υπερευαισθησιακή αντίληψη και ικανότητα να επηρεάζουν φυσικές οντότητες χωρίς αλληλεπίδραση), μαγεία, δεισιδαιμονίες, εξαιρετικές μορφές ζωής, αναγνώριση (η ικανότητα να βλέπει το μέλλον) και πνευματισμός .

Ακολουθεί βίντεο για τον πνευματισμό

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here