Επιχείρηση «Ελευθερία»: Αυτή είναι η αλήθεια για τα ραντεβού των εμβολιασμών


Πάνω από 100.000 προγραμματισμένα ραντεβού ημερησίως την επόμενη επόμενη εβδομάδα – Μεγάλη ανταπόκριση από τους νέους.

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται το εμβολιαστικό πρόγραμμα, με τα προγραμματισμένα ραντεβού την επόμενη εβδομάδα να ανέρχονται στις 685.817, εκ των οποίων οι 277.388 είναι 1ης δόσης.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr την ερχόμενη Δευτέρα έχουν προγραμματιστεί 107.320 ραντεβού, την Τρίτη 105.334, την Τετάρτη: 103.769, την Πέμπτη 101.928, την Παρασκευή 100.549, το Σάββατο 102.628 και την Κυριακή 64.289.

Σημειώνεται πως ο Ιούνιος έχει πολλά εμβόλια δεύτερης δόσης λόγω ανοίγματος πολλών ομάδων τον Μάιο με πρώτα εμβόλια, ενώ Ε
ο μέσος ημερήσιος όρος εμβολισμών την τελευταία εβδομάδα διαμορφώνεται στις 97.973 την τελευταία εβδομάδα.

Απο τα παραπάνω στοιχεία αποδεικνύεται πως εντείνεται ο ρυθμός εμβολιασμών στη χώρα μας, όπου πλέον εμβολιάζονται όλοι οι ενήλικες πολίτες άνω των 18 ετών. Οι νέοι αναδεικνύονται «οδηγοί» της όλης προσπάθειας για το χτίσιμο του πολυπόθητου «τείχους ανοσίας», αφού η ανταπόκρισή τους είναι υψηλή.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί το άνοιγμα των ραντεβού και με τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna για τις ηλικίες άνω των 18 ετών, κάτι που θα γίνει σε δύο φάσεις, πρώτα για τους 25-29 και μετά για τους 18-24.

Σε ό,τι αφορά στην επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» στα νησιά συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς. Οπως έχει επισημάνει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας πριν από την έναρξη του, κατά μέσο όρο είχε εμβολιαστεί με μια δόση το 22% των πολιτών, ενώ σήμερα έχουν κάνει την πρώτη δόση το 40% των πολιτών. Σύμφωνα με τον ίδιο, το 13% των πολιτών στα νησιά είχαν εμβολιαστεί πλήρως πριν την επιχείρηση, ενώ τώρα και μετά την εφαρμογή της, το ποσοστό αυτό έχει φτάσει το 27%.

Βάσει των στοιχείων στη Λευκάδα, την Θάσο, την Πάρο, την Μύκονο και την Σαλαμίνα, ο αριθμός των ραντεβού και απορρόφησης των εμβολίων είναι εξαιρετικά ικανοποιητικός, φτάνοντας το 100%.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ