Αυτοφροντίδα : Στρατηγικές για να την εντάξεις στην ζωή σου


Πολλοί από εμάς έχουν τόσες πολλές ευθύνες στη ζωή που ξεχνάμε να φροντίζουμε τις προσωπικές μας ανάγκες. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για πολλούς που έχουν σημαντικές ευθύνες φροντίδας. Και ενώ είναι δύσκολο να δοθεί προτεραιότητα όταν έχετε τόσα πολλά άλλα στοιχεία στη λίστα υποχρεώσεων, η αυτοεξυπηρέτηση είναι μια σημαντική πτυχή της διαχείρισης του άγχους .

Στρατηγικές αυτο-φροντίδας 

Μόλις αποφασίσετε ήρθε η ώρα να αρχίσετε να φροντίζετε τον εαυτό σας και το σώμα σας, φροντίστε να προγραμματίσετε λίγο χρόνο για αυτό. Προσπαθήστε να προγραμματίσετε ένα μπλοκ όπου δεν θα διακοπεί. Δοκιμάστε μερικές ή όλες τις ακόλουθες στρατηγικές αυτο-φροντίδας .

Πηγαίνετε για έναν γρήγορο περίπατο

  • Η άσκηση μπορεί να είναι εξίσου καλή για το μυαλό σας όπως και για το σώμα σας. Αν και μπορεί να μην αισθάνεστε πάντα σαν να έχετε χρόνο να ασκηθείτε στο γυμναστήριο ή να ασκήσετε έντονη προπόνηση, ευτυχώς, ένας γρήγορος περίπατος μπορεί να είναι μια εξαιρετική στρατηγική αυτοεξυπηρέτησης.

Εμπλέξτε τις αισθήσεις σας

Ένας καλός τρόπος για να χαλαρώσετε και να βρείτε μια αίσθηση εσωτερικής ειρήνης είναι να εμπλέξετε τις αισθήσεις σας. Εξετάστε το ενδεχόμενο να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο, να ανάψετε ένα άρωμα κερί, να ακούσετε χαλαρωτικούς ήχους ή να πιείτε λίγο τσάι από βότανα.

Πάρτε ένα μασάζ

  • Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα ωραίο. Εάν ο προϋπολογισμός σας δεν επιτρέπει τακτικά μασάζ με έναν επαγγελματία, δείτε εάν μπορείτε να κάνετε συναλλαγές με έναν φίλο ή τη σύζυγό σας ή να χρησιμοποιήσετε ένα ηλεκτρονικό μασάζ.

Κάντε μπάνιο

  • Βγάλτε τις φυσαλίδες, τα λάδια και τα αρωματικά σαπούνια και απολαύστε μέχρι να τσαλακώσετε.

Προγραμματίστε τον κοινωνικό χρόνο

  • Ένα μεγάλο μέρος της αυτο-φροντίδας είναι η διατήρηση των κοινωνικών σας συνδέσεων. Καταβάλλετε μια προσπάθεια να χαράξετε χρόνο για να δείτε τους φίλους και την οικογένειά σας.

Βαθιά κατάσταση των μαλλιών σας

  • Ενώ βρίσκεστε στη μπανιέρα, κάντε μια θεραπεία βαθιάς προετοιμασίας για τα μαλλιά σας και αφήστε τη να λειτουργήσει καθώς χαλαρώνετε.

Ακολουθεί βίντεο αυτοφρονίδας

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ