Εφηβεία : Πως το βάρος επηρεάζει τον ψυχισμό των παιδιών

Το 24% των επαγγελματιών παιδικής φροντίδας έχουν αναφέρει ότι βλέπουν παιδιά ηλικίας από 3 έως 5 ετών να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την εμφάνισή τους ή το σώμα τους. Ένα εκπληκτικό 47 τοις εκατό των επαγγελματιών παιδικής μέριμνας έχει δει άγχος για την εικόνα του σώματος σε παιδιά ηλικίας 6 έως 10 ετών – σχεδόν διπλασιάζει τον αριθμό των ανήσυχων παιδιών με εικόνα σώματος μεταξύ αυτών που μόλις λίγα χρόνια νεότερα.

Τα δεδομένα των ερευνών

  • Έως και 71 των εργαζομένων φροντίδας παιδιών πιστεύουν ότι τα παιδιά ανησυχούν για το σώμα τους σε νεαρή ηλικία.
  • Φράσεις όπως «Είναι λίπος» ή «Είναι λίπος» είναι κοινές μεταξύ των παιδιών. Το 37% των εργαζομένων στη φροντίδα των παιδιών έχουν ακούσει τα παιδιά να λένε κάτι τέτοιο και 31 τοις εκατό έχουν ακούσει ένα παιδί να αποκαλείται λίπος
  • Δέκα τοις εκατό των εργαζομένων παιδικής μέριμνας αναφέρουν ότι έχουν ακούσει ένα παιδί να λέει ότι αισθάνεται άσχημο και το 16 τοις εκατό λένε ότι έχουν ακούσει τα παιδιά να λένε ότι επιθυμούσαν να ήταν τόσο όμορφα ή όμορφα όπως κάποιος άλλος.
Πως αισθάνονται με το σώμα τους παιδιά και έφηβοι

Ευρήματα έκθεσης
  • Περισσότερα από τα μισά κορίτσια και το ένα τρίτο των αγοριών ηλικίας 6 έως 8 ετών λένε ότι το ιδανικό βάρος τους είναι να είναι πιο λεπτό από ό, τι είναι.
  • Στην ηλικία των 7 ετών, ένα στα τέσσερα παιδιά έχει προσπαθήσει να κάνει κάποια δίαιτα.
  • Το 41% ​​των κοριτσιών δηλώνουν ότι χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να «κάνουν τους εαυτούς τους να φαίνονται πιο δροσεροί.

Ακολουθεί βίντεο για το πως βλέπουν οι έφηβοι το σώμα τους

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here