Η.Π.Α εμβόλιο: Μπορεί η Αμερική να ξεπεράσει τα εμπόδια για τον εμβολιασμό

Kρατικές και τοπικές υπηρεσίες υγείας δίνουν μάχη για να εφαρμόσουν ένα πρωτοφανές πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού και να διαχειριστούν την αύξηση στα νέα περιστατικά κορωνοϊού- περίπου 200.000 ημερησίως για πολλές ημέρες το Δεκέμβρη και τον Ιανουάριο- και  στον αριθμό εισαγωγών σε νοσοκομεία, που σπάνε ρεκόρ. Η συρρίκνωση των προϋπολογισμών έχει αφήσει μερικά κράτη να παλεύουν για να βρουν το προσωπικό και την εμπειρογνωμοσύνη που απαιτούνται για να ορθώσουν το ανάστημά τους σε ένα πολύπλοκο σύστημα λήψης, αποθήκευσης, διανομής και χορήγησης δόσεων εμβολίων.

Ο κίνδυνος που ενέχει ο αργός ρυθμός της εκστρατείας εμβολιασμού ενισχύεται τώρα από νέες παραλλαγές του SARS-CoV- 2, οι οποίες φαίνεται να εξαπλώνονται ευκολότερα στους ανθρώπους, πράγμα που σημαίνει ότι ένα εμβόλιο κορωνοϊού ποτέ δεν ήταν πιο κρίσιμο. Για πρώτη φορά αναφέρθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο το Δεκέμβριο, η μετάλλαξη στο SARS-CoV- 2 εμφανίστηκε στις Η.Π.Α., ενώ μια άλλη, πιο ανησυχητική παραλλαγή του ιού – η οποία μπορεί να αποφύγει καλύτερα το ανοσοποιητικό σύστημα που παράγει ο οργανισμός- εμφανίστηκε στη Νότια Αφρική.

 

Το σημείο του μαζικού εμβολιασμού είναι η επίτευξη ανοσίας στην αγέλη, στην οποία η πλειονότητα του πληθυσμού προστατεύεται από τον Covid- 19. Όσο πιο γρήγορα κατασκευάζεται ένα φρούριο ανοσίας, τόσο πιο εύκολο είναι να αποτραπεί ο ιός καθώς  χτυπά τον αποκλεισμό μετά τον αποκλεισμό. Εάν η προσπάθεια εμβολιασμού είναι πιο αποσπασματική -όπως συμβαίνει στις ΗΠΑ τώρα με την ανάπτυξη της τεχνολογίας- μπορεί να υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες για το SARS-CoV- 2 να αναπτύξει μεταλλάξεις που το καθιστούν ανθεκτικό στα εμβόλια.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here