Θεσσαλονίκη: Έσβησε η φωτιά στο Πανόραμα – Σύγχυση με την εκκένωση κατοικιών


Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στο δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκη, με τη βοήθεια των εναέριων μέσων που επιχείρησαν νωρίτερα, χωρίς τελικά να χρειαστεί να εκκενωθούν σπίτια στην περιοχή του Πανοράματος.

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο, μέχρι την πλήρη κατάσβεσή της.

Στο μεταξύ, για την κατάσβεση της φωτιάς, συνέδραμε και ο δήμος Θεσσαλονίκης με πέντε υδροφόρες.

Πιο αναλυτικά – σύμφωνα με όσα μεταδίδει το thestival.gr, με την πολύτιμη βοήθεια των εναέριων δυνάμεων, πριν από λίγη ώρα, έσβησε η φωτιά στον οικισμό “Μακεδονία- Αξιωματικών Μακεδονομάχων” στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

Με το που ξέσπασε η πυρκαγιά, αστυνομικοί έσπευσαν στις οδούς Μουστακλή και Ανοίξεως και ενημέρωσαν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν προληπτικά τις οικίες τους

Τα δύο καναντέρ που έφτασαν άμεσα στον χώρο της φωτιάς πραγματοποίησαν ρίψεις νερού, με αποτέλεσμα η φωτιά να σβηστεί. Επί τόπου επιχείρησαν και ισχυρές επίγειες δυνάμεις με περισσότερους από 40 πυροσβέστες να πέφτουν “στη μάχη”.

Η φωτιά έφτασε πολύ κοντά σε κατοικίες, με αποτέλεσμα να καεί ο φράχτης ενός σπιτιού, το οποίο σώθηκε την τελευταία στιγμή, χάρη στην έγκαιρη άφιξη της πυροσβεστικής. “Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι οι πυροσβέστες έφτασαν τόσο γρήγορα. Στο παρά πέντε σώθηκε το σπίτι μου” δήλωσε ο ιδιοκτήτης στο Thestival.

Επί ποδός τη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με το που ξέσπασε η φωτιά, ο δήμος Πυλαίας- Χορτιάτη τέθηκε αμέσως σε επιφυλακή. Στο σημείο έσπευσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης, Γιάννης Καρτάλης, μαζί με δύο τμήματα εθελοντών πυρόσβεσης, ενώ διατέθηκαν και δύο σκαπτικά μηχανήματα.

panorama-2.jpg
Στην κατάσβεση της φωτιάς, συνέδραμε και ο δήμος Θεσσαλονίκης με πέντε υδροφόρες.

Όπως έγινε γνωστό και ο Δήμος Θεσσαλονίκης συνέδραμε στην επιχείρηση με πέντε υδροφόρες.

Σύγχυση με την εκκένωση

Στο μεταξύ, σύγχυση επικράτησε με το θέμα της εκκένωσης κατοικιών στην περιοχή.

Με το που ξέσπασε η πυρκαγιά, αστυνομικοί έσπευσαν στις οδούς Μουστακλή και Ανοίξεως και ενημέρωσαν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν προληπτικά τις οικίες τους για να μη κινδυνεύσουν. Ωστόσο, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου κι Επικοινωνίας του Πυροσβεστικού Σώματος, από την Π.Υ. δεν εδόθη καμία εντολή για εκκένωση περιοχής στο Πανόραμα.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ