Κορωνοϊός εμβολιασμός ανοσία: «Μπλόκο» στο 4ο κύμα με επιτάχυνση εμβολιασμών – Στόχος το τείχος ανοσίας [vid]

Κορωνοϊός εμβολιασμός ανοσία: Όλο και πιο κοντά βρισκόμαστε στο τείχος της ανοσίας, καθώς η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τα 6 εκατομμύρια εμβολιασθέντων, με μια τουλάχιστον δόση, με τους ειδικούς να προειδοποιούν πως πρέπει να «τρέξει» γρήγορα ο εμβολιασμός αλλιώς θα ζήσουμε και τέταρτο κύμα της πανδημίας μετά το καλοκαίρι. Ο Γκίκας Μαγιορκίνης, καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων εξήγησε  ότι εάν καταφέρουμε και φτάσουμε ποσοστό 60-70% στους εμβολιασμούς των ηλικιών 20-39 ετών, τότε θα έχουμε πετύχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του τείχους ανοσίας.

Αν στις ηλικίες 20-39 φτάσουμε ένα 60-70% εμβολιασμένων, «θα έχουμε κερδίσει ένα 80% του τείχους ανοσίας», τόνισε ο καθηγητής και συμπλήρωσε πως αν στο σύνολο του πληθυσμού φθάσουμε ένα 60-70% εμβολιασμένων, θα πάμε πολύ καλά. Κατά τον ίδιο, αυτό πρέπει να συμβεί πάση θυσία· σε αντίθετη περίπτωση, και εάν υπάρξει πτώση στους εμβολιασμούς, θα είναι αναπόφευκτο ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας τον χειμώνα. «Είναι σχεδόν βέβαιο το τέταρτο κύμα αν δεν επιτύχουμε ένα καλό τείχος ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι» υπογράμμισε.

Παράλληλα, εκτίμησε πως στο τέλος Ιουλίου δεν θα υπάρχουν διασωληνωμένοι ασθενείς στα νοσοκομεία και τα κρούσματα κορωνοϊού θα έχουν πέσει κατά πολύ, συνεπώς μαζί με την αύξηση των εμβολιασμών, η στιγμή θα είναι κατάλληλη για να βγάλουμε τις μάσκες. «Το φετινό καλοκαίρι θα πρέπει να ολοκληρώσουμε τον εμβολιασμό και να ετοιμαστούμε για έναν πιθανώς καλύτερο χειμώνα» είπε ο καθηγητής, τονίζοντας πως πρέπει να σπεύσουν όλοι αυτούς τους μήνες να εμβολιαστούν ακριβώς για να αποφύγουμε ένα νέο κύμα της πανδημίας το χειμώνα, το οποίο και σε αντίθετη περίπτωση θεωρεί βέβαιο.

Για τις μεγαλύτερες ηλικίες ανέφερε πως έχει καλυφθεί μεν ένα αρκετά καλό ποσοστό, όμως θα πρέπει να αυξηθεί διότι τα άτομα προχωρημένης ηλικίας υφίστανται και τις μεγαλύτερες επιπτώσεις. Το «ροκάνισμα», όπως είπε, στη μεταδοτικότητα θα το πετύχουμε με τους εμβολιασμούς που γίνονται τώρα, μέσα στο καλοκαίρι, στις νεαρές ομάδες, καθώς είναι οι άνθρωποι με τις περισσότερες επαφές και δραστηριότητες.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here