Κορονοϊός στη Βραζιλία: 873 νεκροί και 39.637 κρούσματα σε 24 ώρες – Εγκρίθηκαν δύο ακόμα εμβόλια


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Tο υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε την Κυριακή (6/6) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες διαπιστώθηκαν οι θάνατοι άλλων 873 ασθενών με την COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 39.637 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Οι αριθμοί αυτοί μάλλον αντανακλούν τις συνήθεις μειώσεις στα στοιχεία που ανακοινώνονται τα Σαββατοκύριακα.

Ο μέσος όρος των θανάτων τις προηγούμενες επτά ημέρες ξεπέρασε τους 1.800.

Στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού έχει φθάσει μέχρι σήμερα τους 473.404 νεκρούς επί συνόλου 16.947.062 επιβεβαιωμένων μολύνσεων.

Πρόκειται για το δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον κόσμο, πίσω μόνο από αυτόν που καταγράφεται στις ΗΠΑ (597.377 θάνατοι) και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό καταγεγραμμένων κρουσμάτων στον κόσμο, πίσω από αυτούς των ΗΠΑ (33,3 εκατ.) και της Ινδίας (28,8 εκατ.).

Πάντως οι ειδικοί χαρακτηρίζουν υποτιμημένο σε σχέση με την πραγματικότητα τον επίσημο απολογισμό.

Επιδημιολόγοι προειδοποιούν πως η χώρα απειλείται από τρίτο κύμα, καθώς έρχεται ο χειμώνας του νότιου ημισφαιρίου.

Στο μεταξύ, η υγειονομική ρυθμιστική αρχή της Βραζιλίας, Anvisa έδωσε το πράσινο φως για την εισαγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik V κατά της Covid-19 και του εμβολίου Covaxin της ινδικής εταιρίας Bharat Biotech, συνοδεύοντας ωστόσο με όρους τη χρήση των δύο αυτών παρασκευασμάτων.

«Το SputnikV θα φτάσει στη Βραζιλία τον Ιούλιο», ανέφερε με tweet του ο Κιρίλ Ντμίτριεφ, επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), το οποίο εμπορεύεται το εμβόλιο Sputnik V στο εξωτερικό.

Η Βραζιλία γίνεται η 67η χώρα που εγκρίνει τη χρήση του ρωσικού εμβολίου.

Την Παρασκευή, το τεχνικό προσωπικό της Anvisa είχε συστήσει την έγκριση του εμβολίου, αλλά μόνο υπό συγκεκριμένους όρους, για παράδειγμα χορήγηση μόνο σε υγιείς ενήλικες.

Το πρόγραμμα εμβολιασμού στην λατινοαμερικάνικη χώρα καταγράφει καθυστερήσεις και αποτυχίες σε εξασφάλιση προμηθειών, μετατρέποντας τη χώρα σε ένα από τα πιο θανατηφόρα επίκεντρα της πανδημίας της Covid-19 στον κόσμο φέτος, ωθώντας παράλληλα το εθνικό σύστημα υγείας στο χείλος της κατάρρευσης.

Η Βραζιλία έχει εμβολιάσει μέχρι τώρα 47,6 εκατομμύρια άτομα με μια πρώτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19, που ισοδυναμεί με το 22,6% του πληθυσμού, αλλά μόνο 22,7 εκατομμύρια με δύο δόσεις (10,8% του πληθυσμού).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ