Ινδία Γιατροί: Βασικά ζητήματα που αφορούν την αποτυχία επαρκούς προγραμματισμού και ανάπτυξης εμβολίων COVID-19.

Ινδία Γιατροί: Η Ινδία πρόσφατα γνώρισε ένα καταστροφικό δεύτερο κύμα της πανδημίας COVID-19. • Σε ένα νέο κομμάτι γνωμοδότησης, δύο επιστήμονες αποσαφηνίζουν τις αποτυχίες του σχεδιασμού και της ανάπτυξης εμβολίων που έχουν συμβάλει σε αυτό το δεύτερο κύμα. • Οι ειδικοί κάνουν μια σειρά από προτάσεις για το πώς οι Ινδοί αξιωματούχοι πρέπει να διαχειρίζονται και να δίνουν προτεραιότητα στο πρόγραμμα εμβολίων της χώρας. • Η ελεύθερη διάθεση εμβολίων για όλους είναι μια από τις βασικές συστάσεις τους. Σε μια νέα γνωμοδότηση, δύο επιστήμονες καταγράφουν τις αποτυχίες στον προγραμματισμό και την ανάπτυξη εμβολίων που οδήγησαν στο καταστροφικό δεύτερο κύμα της πανδημίας COVID-19 που βιώνει σήμερα η Ινδία.

Στο άρθρο, το οποίο εμφανίζεται στο περιοδικό BMJ Global HealthTrusted Source, οι ειδικοί προτείνουν πως η ινδική εθνική κυβέρνηση πρέπει να επανεξετάσει την προσέγγισή της για τον εμβολιασμό του πληθυσμού της χώρας.

Πάνω από 414.000 καθημερινά κρούσματα

Η Ινδία έχει δει πρόσφατα ένα καταστροφικό δεύτερο κύμα της πανδημίας COVID-19, με υψηλό ρεκόρ πάνω από 414.000 καθημερινά κρούσματα στις 6 Μαΐου 2021.

Αν και ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί έκτοτε, οι αξιωματούχοι εξακολουθούν να καταγράφουν επί του παρόντος περισσότερα από 132.000 κρούσματα COVID-19 κάθε ημέρα.

Τον Μάιο, οι συντάκτες του The Lancet πρότειναν ότι αυτό οφείλεται εν μέρει στον εφησυχασμό από την εθνική κυβέρνηση της Ινδίας.

Για τους συντάκτες, «η εντύπωση από την κυβέρνηση ήταν ότι η Ινδία είχε νικήσει την COVID-19 μετά από αρκετούς μήνες χαμηλού αριθμού κρουσμάτων, παρά τις επαναλαμβανόμενες προειδοποιήσεις.

«Η μοντελοποίηση [ψευδώς] πρότεινε ότι η Ινδία είχε φτάσει στην ανοσία της αγέλης, ενθαρρύνοντας τον εφησυχασμό και την ανεπαρκή προετοιμασία, αλλά μια επισκόπηση από το Ινδικό Συμβούλιο Ιατρικής Έρευνας τον Ιανουάριο έδειξε ότι μόνο το 21% του πληθυσμού είχε αντισώματα κατά του ιού SARS-CoV-2».

Ο Δρ. Manju Rahi, του Ινδικού Συμβουλίου Ιατρικής Έρευνας και ο Δρ Amit Sharma, του Εθνικού Ινστιτούτου Έρευνας για την Ελονοσία και οι δύο στο Νέο Δελχί, οι συγγραφείς του παρόντος κειμένου, επισημαίνουν τα βασικά ζητήματα που αφορούν την αποτυχία επαρκούς προγραμματισμού και ανάπτυξης εμβολίων COVID-19.

Για τους Δρες Rahi και Dr. Sharma, «ο ανεπαρκής σχεδιασμός εμβολιασμού σε συνδυασμό με τη μη βέλτιστη διαχείριση της πανδημίας έχει οδηγήσει σε μεγάλο βάρος κρουςμάτων και θανάτων». Η Ινδία έχει εγκρίνει τρία εμβόλια COVID-19: • Covaxin, που αναπτύχθηκε από την Bharat Biotech • Covishield, που αναπτύχθηκε από την Oxford / AstraZeneca • Sputnik V, που αναπτύχθηκε από το Gamaleya Research Institute of Epidemiology and Microbiology, Ρωσία.

Παρ ‘όλα αυτά, η ανεπαρκής παραγωγή των εμβολίων και ο ανεπαρκής σχεδιασμός σημαίνει ότι η χώρα έχει σημαντικό έλλειμμα εμβολίων.

Επί του παρόντος, μόνο το 12,5% του πληθυσμού της Ινδίας έχει εμβολιαστεί πλήρως έως τις 2 Ιουνίου.

Σε απάντηση, η χώρα έχει εγκρίνει εμβόλια που έχουν λάβει έγκριση σε άλλες χώρες, ακόμη και αν δεν έχουν υποβληθεί σε κλινικές δοκιμές στην Ινδία.

Ωστόσο, απαιτούνται περισσότερες προσπάθειες εάν ένας σημαντικός αριθμός του πληθυσμού πρόκειται να λάβει το εμβόλιο.

Ο Δρ Rahi και ο Dr. Sharma εφιστούν την προσοχή σε ορισμένα από τα βασικά ζητήματα που έχουν συμβάλει σε αυτό το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού και, κατά συνέπεια, το σημαντικό δεύτερο κύμα που έχει βιώσει η χώρα.

Παραγωγή εμβολίων Οι δύο ειδικοί επισημαίνουν ότι η παραγωγική ικανότητα της χώρας χρειάζεται σημαντική βελτίωση. Η Ινδία έχει πληθυσμό 1,3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Ωστόσο, πριν από τον Μάιο, οι κατασκευαστές παρήγαγαν μόνο περίπου 10 εκατομμύρια δόσεις Covaxin και 70 εκατομμύρια δόσεις Covishield ανά μήνα.

Τα εμβόλια COVID-19 πρέπει να είναι δωρεάν για όλους στην Ινδία Το κόστος των εμβολίων αποτέλεσε επίσης εμπόδιο στη λήψη. Αρχικά, η ινδική εθνική κυβέρνηση διέθεσε τα εμβόλια ελεύθερα σε κυβερνητικά νοσοκομεία και κέντρα. Ωστόσο, στη συνέχεια εξουσιοδότησε τους ιδιωτικούς παρόχους να προσφέρουν το εμβόλιο, το οποίο μπορεί να κοστίσει μεταξύ 3 και 15 $ – πέρα από τα μέσα της πλειοψηφίας του πληθυσμού.

Για τους Dr. Rahi και Dr. Sharma, οι εμβολιασμοί στην Ινδία πρέπει να είναι δωρεάν για όλους.

«Αυτή η διαφορετική τιμολόγηση είναι πιθανό να είναι επιζήμια για τη δημόσια υγεία αυτή τη στιγμή σοβαρής κρίσης στην Ινδία», προειδοποιούν. «Για την Ινδία προκειμενου να αναχαιτίσει την COVID-19, το έθνος δεν μπορεί να επιτρέψει διαφορετική προσέγγιση για τους κατοίκους του», υποστηρίζουν οι συγγραφείς. “Επομένως, οι εμβολιασμοί πρέπει να είναι δωρεάν για όλους στην Ινδία.”

Ενιαία τιμή εμβολίων σε όλες τις ινδικές πολιτείες

Κατά τον εμβολιασμό ατόμων άνω των 45 ετών, η ινδική εθνική κυβέρνηση αγόρασε προμήθειες των εμβολίων.

Ωστόσο, για άτομα ηλικίας 18–44 ετών, η αγορά εμβολίων έχει ανατεθεί στις κρατικές κυβερνήσεις.

Οι κρατικές κυβερνήσεις συνήθως δεν μπορούν να διαπραγματευτούν συμφωνίες για τα εμβόλια τόσο φθηνά όσο η εθνική κυβέρνηση, ενώ τα ιδιωτικά νοσοκομεία συχνά πληρώνουν ακόμα περισσότερα. Έχοντας αυτό κατά νου, ο Δρ Rahi και ο Dr. Sharma προτείνουν να υπάρχει ένα ενιαίο σύστημα τιμολόγησης για εμβολιασμούς τόσο για το κράτος όσο και για τις εθνικές κυβερνήσεις.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here