Γεωργιάδης: Τότε θα ανακοινώσουμε τα προνόμια για τους εμβολιασμένους


Για το χρονοδιάγραμμα για την ανακοίνωση των προνομίων στους εμβολιασμένους μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης

Στο χρονοδιάγραμμα των ανακοινώσεων για τα προνόμια στους εμβολιασμένους κατά του κορονοϊού αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ αυτό θα συμβεί όταν φτάσουμε στο σημείο να έχουμε επαρκή ποσότητα προσφερόμενων εμβολίων που θα μπορούν να καλύψουν όλο τον πληθυσμό.

Όταν, δηλαδή, θα είναι βέβαιο ότι αυτός που δεν εμβολιάζεται είναι γιατί δεν ήθελε και όχι γιατί δεν βρίσκει ραντεβού είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο δεν είμαστε ακόμα σε αυτό το σημείο, «αλλά θα έχουμε φτάσει τις επόμενες 2 με 3 εβδομάδες».

Όπως επισήμανε η συζήτηση για προνόμια σε εμβολιασμένους πολίτες είναι παγκόσμια και ήδη σε ορισμένες χώρες το σύστημα αυτό εφαρμόζεται.

Υποστήριξε, δε, ότι και οι 398 ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι όλοι ανεμβολίαστοι.

Ερωτηθείς για τα επόμενα ανοίγματα δραστηριοτήτων απάντησε ότι η πρόθεση του υπουργείου είναι να ανοίξουν τα φροντιστήρια.

Προανήγγειλε, μάλιστα, επίδομα ειδικού σκοπού για τις σχολές χορού που θα είναι κλειστές έως τις 15 Ιουνίου.

Στάθηκε, επίσης, θετικός στο αίτημα των εμπόρων να δοθεί ενίσχυση και στο λιανεμπόριο, όπως συνέβη με εστίαση και τουρισμό, ωστόσο διευκρίνισε ότι για να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις, πρέπει να έχουν βρεθεί τα χρήματα και να έχει υπάρξει η συμφωνία με την Κομισιόν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ