Πρύτανης ΑΠΘ: Η αστυνομία γνωρίζει για τα κορονο-πάρτι αλλά δεν εμφανίζεται


Στην καταγγελία ότι η αστυνομία είναι ενήμερη για τα κορονο-πάρτι στο ΑΠΘ «αλλά δεν εμφανίζεται» προχώρησε ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης

Την καταγγελία ότι η αστυνομία ενημερώνεται για τα κορονο-πάρτι στο ΑΠΘ αλλα δεν εμφανίζεται προχώρησε το πρωί της Δευτέρας ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Νίκος Παπαϊωάννου μετά το νέο πάρτι το βράδυ του Σαββάτου.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ κάθε φορά, τις τελευταίες εβδομάδες που γίνονται τα πάρτι η αστυνομία ενημερώνεται αρκετές ώρες πριν ξεκινήσει το πάρτι, καθώς η ιδιωτική εταιρία φύλαξης παρατηρεί κινητικότητα στους χώρους από τις 6 το απόγευμα και μετά.

Ο ίδιος εξήγησε ότι αρχικά είναι λίγα άτομα αλλά μετά τις 11 το βράδυ συρρέουν εκατοντάδες άνθρωποι από όλη την πόλη.

Συμφωνά με τον κ Παπαϊωάννου η αστυνομία μέχρι στιγμής δεν έχει έρθει στο χώρο και δήλωσε πως το μόνο που μπορούν να κάνουν οι πρυτανικές αρχές είναι να βάλουν εμπόδια σε όσα σημεία μπορούν, για να μην περνούν τα αυτοκίνητα.

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι σε κάποιες περιπτώσεις νεαροί σπάνε τα εμπόδια και μπαίνουν με τα αυτοκίνητα στο χώρο.

Ανέφερε, μάλιστα, ότι σε κάποιες περιπτώσεις έχουν δοθεί στην αστυνομία τα στοιχεία των αυτοκίνητων ενώ σε μια περίπτωση οπού επρόκειτο για φορτηγό γεμάτο ποτά, οι υπεύθυνοι εντοπίστηκαν.

Το Σάββατο το τελευταίο πάρτι

Το ΑΠΘ τείνει να μετατραπεί στο πιο «καυτό» σημείο της Θεσσαλονίκης, καθώς λίγο πριν την απαγόρευση της κυκλοφορίας και το συγκεκριμένο ωράριο των καταστημάτων της εστίασης, χιλιάδες άτομα διασχίζουν την Εθνικής Αμύνης για να φτάσουν στο νέο τους «στέκι», στο Πανεπιστήμιο. Τα περίπτερα επίσης που βρίσκονται έξω από το ΑΠΘ φαίνεται πως κάνουν «χρυσές» δουλειές, καθώς επί ώρες δημιουργείται ουρά αναμονής για την προμήθεια αλκοόλ πριν ή και κατά τη διάρκεια του πάρτι.

Αμάξια σε ρόλο… DJ και οι εισαγγελικές παρεμβάσεις

Όπως φαίνεται και στα βίντεο του ThessToday.gr, οι νέοι δεν πτοούνται ούτε με τις εισαγγελικές παρεμβάσεις, καθώς υπενθυμίζεται ότι έως τώρα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έχει διατάξει τριπλή έρευνα για τα πάρτι στο ΑΠΘ.

Μάλιστα, οχήματα με ειδικά εξοπλισμένα ηχοσυστήματα για ακόμη ένα βράδυ μπήκαν στον ρόλο του… DJ και «χόρεψαν» τους χιλιάδες νέους μπροστά από τη Φιλοσοφική σχολή, ενώ ορισμένοι άναψαν και πυρσούς κατά τη διάρκεια του πάρτι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ