Πακιστάν: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από σύγκρουση τρένων


Περισσότεροι από τριάντα έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά τη σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών στο νότιο Πακιστάν. Τα αίτια της τραγωδίας διερευνώνται ενώ οι αρχές εκφράζουν φόβους οτι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Τουλάχιστον 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι πενήντα τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί όταν δύο τρένα συγκρούστηκαν στη νότια επαρχία Σιντ του Πακιστάν.

Αξιωματικοί της αστυνομίας ωστόσο καθώς επίσης και γιατροί σε νοσοκομεία της περιοχής εξέφρασαν φόβους ότι ο απολογισμός των θυμάτων θα αυξηθεί, καθώς αρκετοί από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Επιβάτης δήλωσε ότι υπάρχουν ακόμη επιβάτες παγιδευμένοι σε βαγόνια που μετατράπηκαν σε άμορφη μάζα.

Σύμφωνα με τις τοπικές αστυνομικές Αρχές, υπήρχαν τουλάχιστον 25 άνθρωποι μέσα στο ένα από τα βαγόνια στα οποία δεν έχουν μπορέσει να μπουν μέλη των σωστικών συνεργείων.

Τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης μετέδωσαν οτι ένα τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Millat Express (Καράτσι-Σαργκόντα) εκτροχιάστηκε και ο συρμός που εκτελούσε το δρομολόγιο Sir Syed Express (Καράτσι-Ραβαλπίντι) έπεσε πάνω στα εκτροχιασμένα βαγόνια.

Κατά μια δεύτερη εκδοχή ο ένας συρμός είχε ακινητοποιηθεί στις σιδηροτροχιές, όλες οι προσπάθειες των ελεγκτών να επικοινωνήσουν με δεύτερο που ακολουθούσε απέτυχε και σημειώθηκε η σύγκρουση.

Η τραγωδία σημειώθηκε στο τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου μεταξύ των σταθμών Ραΐτι και Ομπάρο, στην περιφέρεια Γκότκι της Σιντ.

Σωστικά συνεργεία έσπευσαν στον τόπο του δυστυχήματος και άρχισαν να ανασύρουν θύματα που διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής.

Τα σιδηροδρομικά δυστυχήματα είναι συχνά στο Πακιστάν, που έχει ένα τεράστιο δίκτυο σιδηροτροχιών και συρμών από την εποχή της αποικιοκρατίας, όταν επικυρίαρχη δύναμη ήταν η Βρετανία.

Τον Οκτώβριο του 2019, τουλάχιστον 75 άνθρωποι είχαν βρει τον θάνατο όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε επιβατικό συρμό ο οποίος εκτελούσε δρομολόγιο από το Καράτσι προς το Ραβαλπίντι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ