Κοζάνη – Επίθεση με τσεκούρι: Κατακραυγή στα δικαστήρια για τον δολοφόνο στη ΔΟΥ


Διακόπηκε για την Παρασκευή η δίκη για την σοκαριστική επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης που είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Φλώρινας

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου κάθεται ένας 56χρονος που στις 16 Ιουλίου του 2020, μπήκε μαινόμενος στο κτήριο και προκάλεσε τον πανικό, χτυπώντας με τσεκούρι τρεις υπαλλήλους.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την φρικιαστική επίθεση τραυματίστηκαν τρεις εφοριακοί, ο ένας εκ των οποίων κατέληξε τον περασμένο Φεβρουάριο, έπειτα από πολλούς μήνες νοσηλείας.

Με τις μνήμες ακόμα νωπές, υπάλληλοι της ΔΟΥ που έχουν κληθεί ως μάρτυρες, περίμεναν σιωπηλά έξω από το δικαστήριο Φλώρινας, ενώ η μεταγωγή του 45χρονου κατηγορούμενου έγινε εν μέσω σφοδρών αποδοκιμασιών και παρουσίας ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Σημειώνεται μάλιστα πως η μία εκ των τραυματιών της επίθεσης δεν προσήλθε στα δικαστήρια καθώς έπαθε χθες κρίση πανικού και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ο κατηγορούμενος δεν εκπροσωπείται από δικηγόρο και αναμένεται να του οριστεί, προκειμένου να αρχίσει η ακροαματική διαδικασία.

Το χρονικό της επίθεσης

Ο 45χρονος δράστης της επίθεσης, κρατώντας μία πλαστική σακούλα, μπήκε στο κτήριο, δίνοντας κανονικά το όνομά του στον έλεγχο της εισόδου, του έγινε η τυπική θερμομέτρηση και κατόπιν ανέβηκε στο 2ο όροφο, όπου βγάζοντας από τη σακούλα ένα μικρό τσεκούρι, άνοιξε τις πόρτες των γκισέ και επιτέθηκε στους υπαλλήλους.

Πρώτη δέχθηκε τα χτυπήματα μία γυναίκα υπάλληλος και κατόπιν επιτέθηκε σε άλλους δύο συναδέλφους της που δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν, έναν άνδρα και μία γυναίκα.

Μία τέταρτη υπάλληλος, στην προσπάθειά της να αποφύγει τα χτυπήματα του δράστη, έπεσε πανικόβλητη στις σκάλες και τραυματίστηκε στο πόδι.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ