Μάριος Θεμιστοκλέους: Πέμπτη 10 Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα για 25-29 και με τα τρία εμβόλια


Κατά την συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας (07/06), ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανακοίνωσε πως την Πέμπτη 10 Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 25-29 ετών, για ραντεβού εμβολιασμού και με τα τρία διαθέσιμα εμβόλια.

Όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Θεμιστοκλέους, με βάση τις παραδόσεις που αναμένονται, θα ανοίξουν ραντεβού για Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson. Ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας τόνισε επίσης, ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει σήμερα 80.000 εμβολιασμοί, ενώ αναμένεται μέχρι το τέλος της ημέρας να ξεπεράσουν τους 105.000. “Σπάσαμε το φράγμα των 4 εκατ. εμβολιασμένων με μια δόση, ενώ οι πλήρως εμβολιασμένοι έχουν φτάσει τα 2,3 εκατ”.

Το πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία»

Σχετικά με το πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία», ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι στις περισσότερες περιοχές εξελίσσεται πολύ καλά. Για τα δε προνόμια, εξήγησε ότι η συζήτηση έχει ήδη ανοίξει και πρόκειται να ενταθεί, αυτό όμως θα γίνει όταν θα έχουμε πλήρη επάρκεια εμβολίων. Η ευκολία στα ταξίδια με το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό είναι ήδη προνόμιο ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Τέλος, για την επίτευξη της ανοσίας, ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είπε ότι εξαρτάται και από τις παραδόσεις των εμβολίων, όμως σε κάθε περίπτωση «ο στόχος του τείχους ανοσίας θα επιτευχθεί μέσα στο καλοκαίρι».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ