Κορονοϊός – Εμβόλιασμός: Δεν θα γίνει υποχρεωτικός για τα παιδιά – Διευκρινήσεις για εγκύους


Σε περαιτέρω διευκρινήσεις και πληροφορίες αναφορικά με το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών προχώρησε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια μελλοντικά ο εμβολιασμός των παιδιών δεν αναμένεται να γίνει υποχρεωτικός αλλά ούτε θα γίνει αφορμή για διακρίσεις στον εκπαιδευτικό τομέα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο πρωταρχικός στόχος είναι ο εμβολιασμός των ενηλίκων υπογραμμίζοντας πως «εκεί έχουμε ακόμα δουλειά».

Στη συνέχεια στάθηκε στο ζήτημα του εμβολιασμού των εγκύων. Έκανε σύσταση να εμβολιάζονται οι έγκυες με υψηλό κίνδυνο έκθεσης όπως νοσηλεύτριες, οι έγκυες με συννοσηρότητα (διαβήτη,παχυσαρκία) καθώς και όλες οι έγκυες αφού ενημερωθούν σωστά και πάρουν τη συμβούλη του γυναικολόγου τους. Ανέφερε πως:

«Μικρός αριθμός περιπτώσεων έχει δείξει πως η νόσος της εγκύου με Covid-19 προκαλεί βλάβες σημαντικές στον πλακούντα την «πλακουντίτιδα covid», με αποτέλεσμα δυσάρεστες επιπτώσεις στο έμβρυο . Η μετάδοση του ιού από την μητέρα στο έμβρυο είναι εξαιρετικά σπάνια, ενώ ο κίνδυνος πρόκλησης συγγενών ανωμαλιών δεν είναι υψηλός».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ