Κορωνοϊός Κύπρος: Έκδοση πιστοποιητικού εμβολιασμού για όσους θέλουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό

Στο πλαίσιο της διευκόλυνσης των πολιτών για σκοπούς ταξιδιών και ως προσωρινό μέτρο ως την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID-19, το υπουγείο Υγείας της Κύπρου προχωρά στην έκδοση Πιστοποιητικού Εμβολιασμού SARS-CoV-2 για τα άτομα που θέλουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό εντός Ιουνίου.

Ειδικότερα, το Πιστοποιητικό Εμβολιασμού SARS-CoV-2 θα εκδίδεται στην ελληνική και αγγλική γλώσσα σε συγκεκριμένα σημεία της Λευκωσίας, της Λεμεσού, της Λάρνακας, της Πάφου και της Αμμοχώστου.  Σημειώνεται ότι για την έκδοση του Πιστοποιητικού θα απαιτείται επίσκεψη των δικαιούχων στα άνω σημεία με την προσκόμιση της Κάρτας Εμβολιασμού και του Δελτίου Ταυτότητας ή του Διαβατηρίου, για τους σκοπούς της ταυτοποίησης.

Για τα ταξίδια στην Ελλάδα δεν απαιτείται η έκδοση Πιστοποιητικού Εμβολιασμού και οι δικαιούχοι μπορούν να παρουσιάζουν την Κάρτα Εμβολιασμού που τους δίδεται από τα Εμβολιαστικά Κέντρα.

Η χρήση του Πιστοποιητικού Εμβολιασμού SARS-CoV-2 είναι προσωρινή και πρόκειται να καταργηθεί αυτόματα με την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID-19 την 1η Ιουλίου 2021. Σημειώνεται ότι το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19 θα χρησιμοποιείται από όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για σκοπούς ταξιδιού.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here