Επιδόρπιο Καλοκαίρι: Σάντουιτς με παγωτό χωρίς ψήσιμο (για vegan)

Επιδόρπιο Καλοκαίρι: Υλικά για τα μπισκότα σοκολάτας

  • 3/4 φλιτζάνι ωμά αμύγδαλα (ή άλλους ξηρούς καρπούς της επιλογής σας)
  • 5 μαλακοί χουρμάδες, μουλιασμένους στο νερό για 10 λεπτά
  • 3 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
  • 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • Μια πρέζα αλάτι

Για το παγωτό

  • 2 κρύες μπανάνες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Νερό, όσο χρειάζεται για το ανακάτεμα

Οδηγίες

Βάλτε τα αμύγδαλα, τη σκόνη κακάο και το αλάτι στο μπολ του μίξερ και ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια καλά διαλυμένη σκόνη. Προσθέστε τους χουρμάδες και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια κολλώδης ζύμη. Ίσως χρειαστεί να σταματάτε κάποιες φορές, για να παίρνετε με μια σπάτουλα τα υλικά που έχουν κολλήσει στην άκρη του μπολ.

Μεταφέρετε τη ζύμη των μπισκότων σε ένα ταψάκι με ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και χρησιμοποιήστε τα χέρια σας (βρεγμένα, για να μην κολλήσουν), για να φτιάξετε τη ζύμη σε σχήμα ορθογώνιου παραλληλόγραμμου. Τοποθετήστε τη ζύμη στην κατάψυξη για περίπου 20 λεπτά, ύστερα χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο μαχαίρι για να κόψετε τη ζύμη σε 8 ορθογώνια μπισκότα. Ξαναβάλτε τα στην κατάψυξη, όσο φτιάχνετε το παγωτό.

Για να ετοιμάσετε το παγωτό, θα χρειαστείτε και πάλι το μίξερ. Για μεγαλύτερη ευκολία, κόψτε τις μπανάνες σε κομμάτια πριν τις ανακατέψετε. Μετά αναμίξτε τις με το εκχύλισμα βανίλιας και 1- 2 κουταλιές της σούπας νερό. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει απαλό και κρεμώδες, σαν παγωτό! (προσθέστε λίγο νερό ακόμα, αν χρειαστεί, για να πετύχετε την υφή που χρειαζόμαστε).

Βγάλτε τα μπισκότα σοκολάτας από την κατάψυξη και βάλτε μια μεγάλη κουταλιά παγωτού στα τέσσερα από τα οκτώ κομμάτια. Χρησιμοποιήστε τα άλλα τέσσερα μπισκότα για να κάνετε σάντουιτς. Ξαναβάλτε τα στην κατάψυξη για περίπου 20-30 λεπτά και ύστερα σερβίρετε!

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here