Έγκλημα Αγία Βαρβάρα: Απολογείται ο 75χρονος – Ποια υπερασπιστική γραμμή θα ακολουθήσει


Αντιμέτωπος με την πράξη του θα βρεθεί σήμερα ο 75χρονος που ομολόγησε ότι πυροβόλησε και σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγο του, στην Αγία Βαρβάρα την περασμένη Πέμπτη.

Ο κατηγορούμενος αναμένεται να δώσει τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα που τον οδήγησαν στο να σκοτώσει την γυναίκα που γνώριζε περισσότερα από 40 χρόνια. Από την κατάθεσή του στην Αστυνομία γίνεται φανερό ότι θα επιχειρήσει να αποδώσει την δολοφονία της 64χρονης στις κακές σχέσεις που διατηρούσαν εξαιτίας οικονομικών διαφορών, αλλά και πως η διαμάχη εκείνης της ημέρας οδήγησε σε μια ανθρωποκτονία εν βρασμώ ψυχικής ορμής.

Ο ίδιος στην προανακριτική του κατάθεση την περιέγραψε ως επιθετική και «αχάριστη», λέγοντας ότι του είχε πετάξει γλάστρες και απορρυπαντικό στα μάτια σε κάποιους από τους καβγάδες τους. Η επίμονη άρνησή της να του επιστρέψει τα κοσμήματα της αδελφής του και η φράση της «χέσ… μ@@@κα» -όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται ότι του απάντησε στο αίτημά του- ήταν η σπίθα που άναψε το φιτίλι της οργής και τον οδήγησε στο φόνο. Βέβαια, ο ίδιος παραδέχθηκε ότι έφερε μαζί του όπλο με σκοπό τον εκφοβισμό της, γεγονός που καθιστά δυσκολότερη την απόδειξη των ισχυρισμών του περί λειτουργίας του «θυμικού».

«Από το 1960 ο πατέρας μου λειτουργούσε καθαριστήριο, το οποίο λόγω οικονομικών προβλημάτων του 1980 το έγραψα στο όνομα της συζύγου μου. Εγώ δούλευα στο κατάστημα αυτό και εκείνη βοηθούσε. Από το 1990 επεκτείναμε την δουλειά μας με καθαρισμό χαλιών. Το 2003 αγοράσαμε ένα οικόπεδο στην Αγία Βαρβάρα με δάνειο και χτίσαμε πενταώροφη πολυκατοικία ώστε να έχουν από ένα διαμέρισμα τα παιδιά μας και τα υπόλοιπα να χρησιμοποιηθούν ως αποθήκη για τα χαλιά. Πληρώνω όλες τις δόσεις του δανείου έως τον Ιανουάριο του 2018, όταν εκείνη πήρε σύνταξη και τα ήθελε όλα δικά της. Εκείνη αρνούνταν να γράψει το κατάστημα στο όνομα μου, ενώ είχε διάφορες εξωσυζυγικές σχέσεις. Αρνούνταν την επικαρπία στην κόρη μου από το πρώτο γάμο και δεν την άφησε να φτιάξει το διαμέρισμα της, καθώς η πολυκατοικία ήταν και στο δικό της όνομα. Το 2012 έδιωξε την κόρη μου, η οποία δούλευε και εκείνη στο καθαριστήριο μας και προσέλαβε άνδρα, με τον οποίο είχε εξωσυζυγικές σχέσεις κάτι το οποίο εγώ έμαθα αργότερα» περιγράφει ο 75χρονος στην κατάθεση του στους αστυνομικούς.

Ο ίδιος είπε ότι έκανε υπομονή και επανέλαβε ότι το θύμα έδιωξε από το καθαριστήριο την κόρη του από τον πρώτο του γάμο και στη συνέχεια δεν της επέτρεψε να φτιάξει το διαμέρισμα της στην πολυκατοικία που είχε αγοραστεί με δάνειο από τον ίδιο. «Επίσης μου έκλεψαν και μηχανήματα της δουλειάς. Έτσι αναγκάστηκα να αγοράσω καινούργια ώστε η κόρη μου να ξεκινήσει τη δική της επιχείρηση με καθαριστήριο. Η σύζυγος μου πήρε και τα χρυσαφικά της αδερφής μου τα οποία είχα τοποθετήσει στο χρηματοκιβώτιο του μαγαζιού και είχαν ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για μένα. Τα κοσμήματα αυτά της τα είχα ζητήσει επανειλημμένα, αλλά και την επικαρπία της κόρης μου. Είχα μάλιστα πλήρως και τα έξοδα του συμβολαιογράφου. Το 2018 την είχα ρωτήσει τι είχε κάνει με την επικαρπία και τα χρήματα του συμβολαιογράφου και εκείνη μου ανέφερε ότι τα είχε ξοδέψει για να επισκευάσει το αυτοκίνητο της» ανέφερε και περιέγραψε περιστατικό σύμφωνα με το οποίο το θύμα του είχε πετάξει απορρυπαντικό στα μάτια έπειτα από διαφωνία που είχαν.

«Η συμπεριφορά της προς εμένα ήταν τελείως απαράδεκτη. Κάθε τόσο μου έκανε μήνυση χωρίς λόγο και χωρίς να την έχω πειράξει ποτέ. Με προσέβαλε συνεχώς και μου πετούσε γλάστρες. Είχε κάνει τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου να μη μου μιλάνε, αποκόβοντας με από αυτά, με είχε χτυπήσει επανειλημμένα και με έβριζε συνεχώς με τα χειρότερα λόγια. Απέναντι σε μένα ήταν πολύ αχάριστη και σε όλα. Όλα αυτά τα χρόνια αισθανόμουν ψυχολογικά χάλια», υποστήριξε ο 75χρονος.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος παραδόθηκε αυτοβούλως στην αστυνομία, στην προανακριτική του απολογία αρνήθηκε πως έστησε καρτέρι θανάτου στην άτυχη γυναίκα. «Εκείνη τότε με εξύβρισε με την φράση «χέστηκα μαλάκα». Εγώ, μετά απ’ όλα όσα είχα περάσει, τρελάθηκα και μην ξέροντας τι κάνω πυροβόλησα μία ή δύο φορές με το πιστόλι που είχα μαζί μου. Το πιστόλι το είχα πάρει μαζί μου απλά για να την φοβερίσω. Μακάρι να μην είχε συμβεί αυτό, το μετάνιωσα και ζητώ συγνώμη από τα παιδιά μου και από όλους» ανέφερε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ