Κικίλιας: Στέλνουμε και εμβόλια Pfizer στα νησιά για να τονώσουμε την «Γαλάζια Ελευθερία»

Την αποστολή και εμβολίων Pfizer στα νησιά προκειμένου να ενισχυθεί η επιχείρηση εμβολιασμού «Γαλάζια Ελευθερία» ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας

Την αποστολή και εμβολίων mRNA της Pfizer στα νησιά προκειμένου να ενισχυθεί η επιχείρηση εμβολιασμού «Γαλάζια Ελευθερία» ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

«Σπρώχνουμε τόσο πολύ το κομμάτι της Γαλάζιας Ελευθερίας και στέλνουμε και εμβόλια Pfizer στα νησιά έτσι ώστε να τονώσουμε την επιχείρηση αυτή» είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Κικίλιας

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε για παράδειγμα σε Αίγινα Νάξο Κέρκυρα Πάρο Χίο Κως Σύρος Θάσος Λευκάδα κ.α.

Όσον αφορά τη συζήτηση για τα προνόμια είπε ότι θα γίνουν αφού ανοίξουν όλα τα εμβόλια σε όλες τις ηλικιακές ομάδες εξηγώντας ότι πρόκειται για επιβράβευση και διευκόλυνση αυτών που έχουν εμβολιαστεί.

Ο κ. Κικίλιας εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα επιτευχθεί ο στόχος για ανοσία μέσα στο καλοκαίρι επισημαίνοντας ότι στις ηλικίες άνω των 60 ετών ξεπεράσαμε το 70% των εμβολιασμένων.

«Αυτό σημαίνει ότι σταδιακά ακόμα και αυτές οι ηλικίες ανεβαίνουν. Είμαστε καλύτερα από τον στόχο στην επιχείρηση «Ελευθερία» πρόσθεσε ο υπουργος Υγείας.

Ανακοίνωσε, δε, ότι την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό με όλα τα εμβόλια των πολιτών ηλικίας 18-24.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο τέταρτου κύματος κορονοϊού αν δεν προχωρήσουν οι εμβολιασμοί ο κ. Κικίλιας εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας ότι «η κοινωνία θα σπρώξει τους ανθρώπους που είναι πιο διστακτικοί να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους».

Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι μελετώνται οι πρωτοβουλίες που θα πάρει η πολιτεία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here