Το Bitcoin σημειώνει πτώση 9,10% στα 32.849 δολάρια


Πτώση 9,10% στα 32.849 δολάρια καταγράφει η τιμή του Bitcoin στις συναλλαγές της Τρίτης, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Το Bitcoin εξακολουθεί να σημειώνει κέρδη 14% από την αρχή του έτους, αλλά πλέον η απόδοση του υπολείπεται των κερδών που σημειώνουν οι τιμές συγκεκριμένων εμπορευμάτων και μετοχών στην Ευρώπη και την Ασία.

Η πτώση του Bitcoin σχετίζεται και με τις ρυθμιστικές αλλαγές που επιδιώκονται ώστε λίτρα που πληρώνονται με το κρυπτονόμισμα να μπορούν να εντοπιστούν.

Οι ΗΠΑ ανέκτησαν σχεδόν όλα τα λύτρα Bitcoin που πληρώθηκαν στους δράστες της επίθεσης κατά της Colonial Pipeline Co. τον περασμένο μήνα, μια ένδειξη ότι οι Αρχές είναι σε θέση να καταδιώκουν διαδικτυακούς εγκληματίες ακόμη και όταν δραστηριοποιούνται εκτός συνόρων.

Πάντως, την άποψη πως το Bitcoin είναι καλύτερη επένδυση από τον χρυσό εξέφρασε ο Τρόι Γκαγιέσκι, υψηλόβαθμο στέλεχος του fund SkyBridge Capital, το οποίο διαχειρίζεται κεφάλαια 7,5 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πολύτιμο μέταλλο αναμένεται να φτάσει σε νέα ιστορικά υψηλά για το 2021, αλλά το fund επιμένει στο Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα καθώς αναμένεται να παρουσιάσουν μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους.

Μιλώντας στο Bloomberg, ο Γκαγιέσκι ανέφερε πως τόσο ο χρυσός όσο και το Bitcoin αναμένεται να σημειώνουν ράλι μέσα στους επόμενους μήνες, ακόμα και εάν η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) προχωρήσει σε άρση των υποστηρικτικών μέτρων για τη στήριξη της οικονομίας, κίνηση που θα εντείνει την μεταβλητότητα στις αγορές.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ