Smartphone : Επηρεάζει την διατροφή και το βάρος


Η μελέτη ανέλυσε δεδομένα περισσότερων από 53.000 Κορεάτων εφήβων από την Κορεατική Έρευνα για τη Συμπεριφορά Κινδύνου Νεολαίας στο Διαδίκτυο και διαπίστωσε ότι οι έφηβοι που χρησιμοποίησαν ένα smartphone για περισσότερο από 2 ώρες την ημέρα είχαν πολύ περισσότερες πιθανότητες να τρώνε περισσότερα επεξεργασμένα τρόφιμα και λιγότερα φρούτα και λαχανικά από ό, τι έφηβοι που βάζουν τα τηλέφωνά τους πιο συχνά.

Επιπλέον, οι έφηβοι που περνούσαν περισσότερες από 3 ώρες την ημέρα σε ένα smartphone είχαν πολύ περισσότερες πιθανότητες να είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.

Άλλα αποτελέσματα από τη μελέτη περιλαμβάνουν:

  • Οι έφηβοι που ξόδεψαν τουλάχιστον 5 ώρες στο τηλέφωνό τους καθημερινά είχαν περισσότερες πιθανότητες να πίνουν ποτά με ανθρακούχα και μη ανθρακούχα ζαχαρούχα και να τρώνε fast food, μάρκες και στιγμιαία ζυμαρικά σε σύγκριση με τους ερωτηθέντες που πέρασαν λιγότερο από 2 ώρες την ημέρα στο τηλέφωνό τους.
  • Οι ερωτηθέντες που χρησιμοποίησαν τα τηλέφωνά τους για αναζήτηση πληροφοριών είχαν πιο υγιεινές διατροφικές συμπεριφορές από εκείνους που στράφηκαν στο τηλέφωνό τους για συνομιλία, χρήση αγγελιοφόρων, παιχνίδι, παρακολούθηση βίντεο, ακρόαση μουσικής και σύνδεση στα κοινωνικά μέσα.
  • Οι έφηβοι που στράφηκαν στο τηλέφωνό τους ως επί το πλείστον για να παίξουν παιχνίδια, να παρακολουθήσουν βίντεο, να ακούσουν μουσική ή να διαβάσουν διαδικτυακά ή μυθιστορήματα στο διαδίκτυο είχαν περισσότερες πιθανότητες να είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.

Διαμόρφωση κακών συνηθειών χωρίς να το συνειδητοποιείτε

Ο χρόνος μπορεί να περάσει γρήγορα όταν υπάρχει μια οθόνη, καθιστώντας εύκολη την κατανάλωση ενώ βρίσκεστε στο τηλέφωνο και δεν προσέχετε την ποσότητα των τροφίμων που καταναλώνετε.

  • Όταν δεν είμαστε προσεκτικοί για το φαγητό μας (το οποίο συμβαίνει ενώ τρώμε ενώ είμαστε στην οθόνη) τείνουμε να τρώμε υπερβολικά. Είμαστε είτε άσχημα σνακ, είτε τρώμε πολύ γρήγορα, κάτι που δεν επιτρέπει στο πεπτικό μας σύστημα αρκετό χρόνο να σηματοδοτήσει στον εγκέφαλό μας ότι είμαστε γεμάτοι, οπότε τρώμε πέρα ​​από το σημείο της πληρότητας  .

Ακολουθεί βίντεο για τα smartphone

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ