Σεξουαλική ζωή : Λόγοι που φθείρετε


Οι σεξουαλικές προτιμήσεις και οι ανάγκες ποικίλλουν, οπότε αυτό που ικανοποιεί ένα άτομο μπορεί να μην ικανοποιεί άλλο. Αλλά διαφορετικοί άνθρωποι που δεν είναι πλέον σεξουαλικά ικανοποιημένοι στις σχέσεις τους μπορεί να αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

Εάν λείπει η σπίθα ανάμεσα σε εσάς και τον σύντροφό σας, δεν είστε μόνοι. Για μερικούς ανθρώπους, το τέλος της φάσης του μήνα του μέλιτος σηματοδοτεί το τέλος του συναρπαστικού σεξ. Αλλά μπορείτε να βρείτε τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος.

  • Οι συνήθεις ιατρικές παθήσεις μπορεί να είναι στη ρίζα μιας λιγότερο ικανοποιητικής σεξουαλικής ζωής. Για παράδειγμα, η διαταραχή υπερκινητικότητας με έλλειμμα προσοχής (ADHD) μπορεί να προκαλέσει σεξουαλική δυσλειτουργία με διάφορους τρόπους.
  • Κάποιος με ADHD μπορεί να είναι υπερσεξουαλικός και να επικεντρώνεται όλο και περισσότερο στο πορνό αντί για τον σύντροφό του. Η ADHD μπορεί επίσης να οδηγήσει σε υποσεξουαλικότητα, η οποία μπορεί να δημιουργήσει ρήγμα μεταξύ των συντρόφων που δεν έχουν πλέον την ίδια λίμπιντο.
  • Για τα άτομα με κολπικά, ο πόνος κατά τη διάρκεια του σεξ δεν είναι εντελώς ασυνήθιστος και ο πόνος κατά τη διάρκεια της κολπικής διείσδυσης μπορεί να οδηγήσει σε αποφυγή του σεξ. Άτομα με πέος μπορεί επίσης να βιώσουν πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ. Όταν κάποιος αποφεύγει το σεξ, ο σύντροφός του μπορεί να αισθάνεται δυσαρεστημένος ή ανεπιθύμητος.
  • Ορισμένες καταστάσεις ψυχικής υγείας, όπως κατάθλιψη και άγχος , μπορούν επίσης να εκδηλωθούν στην κρεβατοκάμαρα. Μία μελέτη διαπίστωσε ότι τα εντατικά συμπτώματα κατάθλιψης συσχετίστηκαν με μείωση της σεξουαλικής και ικανοποιητικής σχέσης.
Κάντε το πιο ουσιαστικό βήμα για να αποφύγετε την ρουτίνα
  • Εάν αισθάνεστε ότι η σεξουαλική σας ζωή έχει ρουτινάσει, το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα είναι μια ανοιχτή, ειλικρινή συζήτηση με τον σύντροφό σας. Η επικοινωνία είναι ουσιαστικό μέρος του καλού, διασκεδαστικού σεξ. Είναι σημαντικό να προσεγγίσετε τη συζήτηση από μη κρίσιμη άποψη. Εάν οι αλλαγές στη σεξουαλική σας ζωή οφείλονται σε ιατρικό ζήτημα, η εμφάνιση της υποστήριξής σας μπορεί να κάνει έναν κόσμο διαφορετικό από τον σύντροφό σας.

Ακολουθεί βίντεο για την σεξουαλική ζωή

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ