Κυριάκος Μητσοτάκης- LIVE από τη Βουλή: Μόνο 5 από τους διασωληνωμένους στη ΜΕΘ είχαν κάνει εμβόλιο


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά αυτή την ώρα στη Βουλή για το ψηφιακό πιστοποιητικό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά αυτή την ώρα στη Βουλή, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο με θέμα: «Κύρωση της από 30.5.2021 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου “Θέσπιση, περιεχόμενο και διαδικασία έκδοσης Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID-19” (Α’ 87) και ειδικότερες εγγυήσεις για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα».

Δείτε live την ομιλία του:

Μιλώντας αρχικά για το ψηφιακό πιστοποιητικό έκανε λόγο για «τολμηρή ελληνική πρόταση» τονίζοντας ότι «ανοίγει τον δρόμο μιας πιο ελεύθερης επικοινωνίας των πολιτών» και «αποτελεί ισχυρή στέρεη γέφυρα προς την μετά Covid εποχή».

Όσον αφορά την πορεία της πανδημίας ο πρωθυπουργός είπε ότι τα κρούσματα αποκλιμακώνονται γρήγορα ενώ οι εισαγωγές αποκλιμακώνονται με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα.

Χαρακτήρισε στενάχωρο το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία πλην 5 εξαιρέσεων όσων είναι διασωληνωμένοι δεν έκαναν το εμβόλιο ενώ είχαν την ευκαιρία πριν από μερικούς μήνες «και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει».

«Πριν από έναν μήνα είχαμε πάνω από 800 διασωληνωμένους, σήμερα είναι κάτω από τους 360 και εκτιμούμε ότι αυτό θα συνεχιστεί και αυτό οφείλεται σε έναν βασικό λόγο τον εμβολιασμό. Δεν είναι ελληνικό αλλά παγκόσμιο φαινόμενο καθώς χτίζεται το τείχος ανοσίας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ