Βούρτσα μαλλιών : Βήματα για να την καθαρίσετε σωστά


Όταν χρησιμοποιείτε μια ακάθαρτη Βούρτσα μαλλιών ή χτένα, όλο αυτό το ρύπο, το λάδι και το όπλο μπορούν να επιστρέψουν στα μαλλιά σας. Εάν θέλετε η βούρτσα μαλλιών να κάνει τη δουλειά της χωρίς να προσθέσει ανεπιθύμητα υπολείμματα, είναι σημαντικό να του δώσετε έναν καλό καθαρισμό.

Είτε η βούρτσα σας είναι κατασκευασμένη από ξύλο ή πλαστικό, η μέθοδος καθαρισμού θα ακολουθήσει παρόμοια βήματα, με λίγες παραλλαγές.

 Αφαιρέστε τα μαλλιά

  • Χρησιμοποιήστε το άκρο μιας χτένας ουράς αρουραίου (ένας τύπος χτένας που έχει ένα μακρύ μυτερό άκρο) για να αφαιρέσετε τα μαλλιά από τη βάση της βούρτσας.

Γεμίστε ένα μπολ ή νεροχύτη με ζεστό νερό. 

  • Προσθέστε μερικές σταγόνες απαλού σαμπουάν στο νερό και στρέψτε το γύρω για να δημιουργήσετε αφρούς. Για επιπλέον καθαριότητα, μπορείτε να προσθέσετε 1 έως 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα. Ανακατέψτε το νερό καλά.

Για μια πλαστική βούρτσα, βυθίστε ολόκληρη τη βούρτσα σε νερό. 

  • Αφήστε το να μουλιάσει για 3 έως 5 λεπτά. Εάν η βούρτσα έχει μαλακή επένδυση στη βάση όπου οι τρίχες συνδέονται με τη βούρτσα, βυθίστε τις τρίχες της βούρτσας στο σαπουνόνερο, φροντίζοντας να διατηρείται στεγνή η επένδυση.

Μην βυθίζετε πλήρως μια ξύλινη βούρτσα.

  •  Αυτό μπορεί να καταστρέψει το ξύλο και να τελειώσει. Βυθίστε απλώς τις τρίχες, όπως περιγράφεται παραπάνω για μια βούρτσα με επένδυση βάσης.

Βουτήξτε και ανακινήστε τη βούρτσα αρκετές φορές. 

  • Αυτό θα βοηθήσει να χαλαρώσετε και να αφαιρέσετε τα λάδια, τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και τη συσσώρευση προϊόντων. Εάν το πινέλο σας δεν είναι πολύ βρώμικο, αυτό θα πρέπει να αφαιρέσει το μεγαλύτερο μέρος της συσσώρευσης.

 Χρησιμοποιήστε οδοντόβουρτσα για επιπλέον καθαρισμό

  • Εάν έχετε πολύ βρώμικη βούρτσα, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μια παλιά οδοντόβουρτσα για να καθαρίσετε τη βάση και τις τρίχες.

Ξεπλύνετε και στεγνώστε

  • Μόλις τελειώσετε τον καθαρισμό της βούρτσας μαλλιών σας, ξεπλύνετε κάτω από ένα ρεύμα δροσερού νερού. Ή, μπορείτε να πασπαλίσετε λίγο νερό στη βάση της βούρτσας και να το σκουπίσετε με ένα πανί.

Ακολουθεί βίντεο για τις βούρτσες μαλλιών…

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ