Αθλητισμός Περπάτημα: Ενισχύστε την υγεία σας περπατώντας [vid]

Το περπάτημα έχει αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων της μείωσης της αρτηριακής σας πίεσης και του κινδύνου ανάπτυξης χρόνιων παθήσεων. Την ίδια στιγμή, το περπάτημα μπορεί να προάξει τις γνωστικές διεργασίες του εγκεφάλου και να κάνει την καρδιά σας πιο γερή και δυνατή.

Επιπλέον, εάν περπατάτε υποστηρίζετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα, ενισχύετε το μεταβολισμό σας και την υγεία των αρθρώσεων, των μυών και των οστών σας. Οι περίπατοι είναι επίσης μια ιδανική επιλογή για την ανακούφιση των συμπρωμάτων του άγχους και μια δραστηριότητα που σας επιτρέπει να απολαύσετε λίγο χρόνο με τον εαυτό σας με συνειδητότητα. Συνίσταται να περπατάμε καθημερινά για τουλάχιστον 30 λεπτά.

  • Το περπάτημα θα βελτιώσει τη διάθεσή σας

Οι έρευνες δείχουν ότι το τακτικό περπάτημα τροποποιεί το νευρικό σας σύστημα τόσο πολύ που μπορεί να επιτύχει μείωση επώδυνων συναισθημάτων, όπως αυτών του θυμού και της εχθρότητας. Για να εντείνετε τη δράση του, προτιμήστε να κάνετε μια βόλτα σε ένα πράσινο τοπίο ή να απολαύσετε το φως του ήλιου. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο κατά τους ψυχρότερους μήνες, όταν οι πιθανότητες για εποχιακή κατάθλιψη αυξάνονται.

  • Θα σας βοηθήσει να κάψετε θερμίδες και να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος

Το περπάτημα μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της απόκρισης του σώματός σας στην ινσουλίνη, η οποία μπορεί να μειώσει το λίπος της κοιλιάς. Όταν περπατάτε έξω, επιλέξτε μια διαδρομή που περιλαμβάνει λόφους, δοκιμάστε εναλλαγές στην ταχύτητα του βάδην και προκαλέστε τον εαυτό σας να κάνετε 10.000 βήματα ημερησίως.

Επιπλέον, το καθημερινό περπάτημα αυξάνει τον μεταβολισμό, βοηθώντας σας να κάψετε επιπλέον θερμίδες και αποτρέποντας την απώλεια μυών, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς μεγαλώνουμε.

  • Το περπάτημα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εκδήλωσης χρόνιας νόσου

Τα φυσιολογικά οφέλη του περπατήματος είναι καλά τεκμηριωμένα. Η American Diabetes Association συνιστά να περπατάτε για να μειώσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και τον συνολικό κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Boulder Colorado και στο Πανεπιστήμιο του Tennessee διαπίστωσαν ότι το περπάτημα μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση έως και κατά 11 βαθμούς και τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου έως και 40%.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here