Κολύμπι Θερμίδες: Το κολύμπι μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος [vid]

Θυμηθείτε, κάθε δραστηριότητα που καίει θερμίδες θα σας βοηθήσει να απωλέσετε το περιτό λίπος παντού – συμπεριλαμβανομένης της μέσης σας. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Exercise Rehabilitation, οι γυναίκες που κολυμπούσαν τρεις φορές την εβδομάδα έχασαν περισσότερο λίπος γύρω από τη μέση και τους γοφούς τους σε σύγκριση με εκείνες που περπατούσαν τρεις φορές την εβδομάδα.

Το κολύμπι έχει όμως και ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα: Οι προπονήσεις στο νερό είναι χαμηλής πρόσκρουσης/αντίκτυπου, επομένως τείνουν να είναι ευκολότερες για τους γοφούς, τα γόνατα και τα πόδια σας. Κολυμπώντας μπορείτε να δώσετε στην καρδιά και τους μύες σας την απαραίτητη ώθηση, προστατεύοντας παράλληλα τα οστά σας.

Πόσο πρέπει να κολυμπάτε για να χάσετε βάρος;

Όλα εξαρτώνται από το πόσο έντονη είναι η προπόνησή σας. Το έντονο κολύμπι για μία ώρα καίει περίπου 800 θερμίδες! Εάν τώρα το κάνετε αυτό για τέσσερις συνολικά φορές την εβδομάδα, ενδεχόμενα θα μπορούσατε να χάσετε τρία ή τέσσερα κιλά σε ένα μήνα. Σύμφωνα με επίσημες πηγές, η απώλεια ενός κιλού ισοδυναμεί με καύση περίπου 3.500 θερμίδων.

Εάν προτιμάστε μια λιγότερο έντονη προπόνηση, μην απογοητεύεστε

Το κολύμπι μέτριου ρυθμού για διάρκεια 30 λεπτών μπορεί να καίει περίπου 250 θερμίδες. Κάντε τους υπολογισμούς και δείτε πόσο βάρος μπορείτε να χάσετε σε έναν μήνα.

Είναι ωστόσο σημαντικό να αναφέρουμε ότι κάθε σώμα είναι διαφορετικό και οι έρευνες δείχνουν ότι μερικοί άνθρωποι χάνουν περισσότερο ή λιγότερο βάρος από άλλους – ακόμα και όταν ακολουθούν το ίδιο πρόγραμμα άσκησης. Ωστόσο, κάνοντας ασκήσεις, όπως το κολύμπι, μέρος της τακτικής σας ρουτίνας μπορείτε να βοηθήσετε το σώμα σας να διατηρήσει ένα υγιές βάρος.

Και πάντα να θυμάστε πώς ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες ομορφιάς και ευζωίας είναι να αισθανόμαστε καλά με τον εαυτό μας και να αγαπάμε το σώμα μας, όπου κι αν βρίσκεται κάθε φορά. Η αποδοχή του είναι ένα πρώτο βήμα σε κάθε προσπάθεια να αλλάξουμε ή να διορθώσουμε κάτι σε μας.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here