Εμβόλιο Pfizer: Ξεκινούν οι κλινικές μελέτες για την χορήγηση σε παιδιά κάτω των 12 ετών


Οι δυο εταιρείες προσανατολίζονται σε διαφορετική δοσολογία αναφορικά με τα σκευάσματα που θα χορηγηθούν στα παιδιά

Ξεκινούν οι κλινικές μελέτες του εμβολίου της Pfizer/BioNTech σε παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών, ενώ όπως γνωστοποιείται στις κλινικές μελέτες του τελικού σταδίου θα λάβουν μέρος έως και 4.500 παιδιά.

Οι δοκιμές του εμβολίου κατά του κορονοϊού για τα παιδιά, θα αρχίσουν μέσα στον Ιούνιο και συγκεκριμένα στις ΗΠΑ, τη Φινλανδία, την Πολωνία και την Ισπανία.

Οι δυο εταιρείες προσανατολίζονται σε διαφορετική δοσολογία αναφορικά με τα σκευάσματα που θα χορηγηθούν στα παιδιά, με βάση τα ευρήματα με βάση τα ευρήματα από μια δοκιμή σε αρχικό στάδιο που αξιολόγησε την ασφάλεια, την ανεκτικότητα και την ανοσοαπόκριση που προκλήθηκε από το εμβόλιο.

Συγκεκριμένα οι ηλικίες 5 έως 11 ετών θα λάβουν μια δόση 10 μικρογραμμαρίων – το ένα τρίτο της ποσότητας που δίνεται σε αυτούς που είναι 12 ετών και άνω.

Σε παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 5 ετών θα δοθούν 3 μικρογραμμάρια – το ένα δέκατο της ποσότητας που χορηγείται σε εφήβους και ενήλικες.

Στις 11 Μαΐου, το εμβόλιο RNA με δύο δόσεις εγκρίθηκε για χρήση σε αυτές τις ηλικίες 12 έως 15 στις ΗΠΑ, ανοίγοντας το δρόμο για τον μαζικό εμβολιασμό μαθητών γυμνασίου και λυκείου.

Η δοκιμή στους εφήβους, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 2.000 άτομα, έδειξε ότι το εμβόλιο ήταν 100% αποτελεσματικό κατά της συμπτωματικής νόσου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ