Χαμός με τα κρούσματα σε Κοζάνη: Από τον Νοέμβρη 2020 τα 38 από τα 53

Τα κρούσματα αυτά καταχωρήθηκαν από τον Νοέμβρη και προστέθηκαν στον αριθμό των κρουσμάτων της ΠΕ Κοζάνης που ανέρχονται σε 15. Αναλυτικά τα (12/01) κρούσματα ήταν 2 στη Σιάτιστα, 7 στην Κοζάνη και στην 4 στην Πτολεμαΐδα. Η αρχή έγινε από την ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας, που εμφάνισε την ΠΕ Κοζάνης στις 12 Ιανουαρίου να έχει 53 κρούσματα Covid, όταν οι υπηρεσίες του τοπικού ΕΟΔΥ έβλεπαν στο σύστημα καταγραφής μόνο 13 ημερήσια κρούσματα.

Από επικοινωνία του αναπληρωτή διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Χαρίσου Γκοβεδάρου και του Λοιμωξιολόγου Ιορδάνη Ρωμιόπουλου, υπεύθυνου του ΕΟΔΥ Δυτικής Μακεδονίας, με τα κεντρικά του ΕΟΔΥ, διαπιστώθηκε ότι είχαν προστεθεί στην ημερήσια λίστα αποτελεσμάτων της 11ης και 12ης Ιανουαρίου 2021 συνολικά 40 κρούσματα που προέρχονταν από την περίοδο του Νοεμβρίου! Σε έκτακτη διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, τα παραπάνω ετεροχρονισμένα κρούσματα  αφορούν τον Δήμο Εορδαίας και προέρχονται από ιδιωτικό εργαστήριο της πόλης με το οποίο έχει συμβληθεί το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Ο κ. Κασαπίδης ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει την αγορά 5.000 rapid test καθώς και 10.000 αντιδραστηρίων για το εργαστήριο Μοριακού Ελέγχου που εδρεύει στο Νοσοκομείο Κοζάνης, ενώ ανακοίνωσε ότι θα χρηματοδοτήσει την αγορά εξοπλισμού για μοριακό έλεγχο δειγμάτων Covid, ο οποίος θα εγκατασταθεί στα νομαρχιακά νοσοκομεία Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας, “ώστε σε σύντομο χρόνο να έχουμε τα αποτελέσματα του μοριακού ελέγχου των δειγμάτων”.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here