Εορτολόγιο : Αυτοί γιορτάζουν σήμερα

Την κήρυξη του χριστιανισμού σε όλο τον κόσμο ανέλαβαν να διδόσουν 70απόστολοι, οι οποίοι επιλέχθηκαν από τον ίδιο τον χριστό και έπρεπε να το κάνουν προσηλωμένα και χωρίς να κατέχουν κανένα υλικό αγαθό. Προκειμένου να δείξουν την απλότητα και λιτότητα.

Τον βίο των αγίων που γιορτάζουνε σήμερα τον μαθαίνουμε μελετώντας το κατά Λουκά Ευαγγέλιο και πιο συγκεκριμένα στο κεφάλαιο δέκα. Αυτοί οι άγιοι εξελέγχθηκαν από την ίδιο τον χριστό προκειμένου να τον βοηθήσουν στο έργο του που δεν ήταν άλλο από το να κηρυχθεί από πόρτα σε πόρτα το θέλημα του.

Τα όσα του κήρυξε ο χριστός

  • Επίσης επειδή η αποστολή ήταν πάρα πολύ απαιτητική ο ίδιος ο χριστός τους είχε κηρύξει απλά να κάνουν το έργο τους και να μην σπαταλάνε χρόνο ούτε καν για να χαιρετίσουνε τους περαστικούς.  το κήρυγμα που είχαν να κάνουν δεν περιοριζόταν μόνο στον τόπο τους, αλλά όφειλαν να ταξιδέψουν και σε άλλα μέρη.

Τι προήγγειλε ο χριστός στους αποστόλους

  • Ο Χριστός τόνισε στους 70 αποστόλους που έχρησε για να τελέσουν το έργο του, ότι δεν χρειάζεται να έχουν πάνω τους μήτε δισάκιο, μήτε βαλάντιο, αλλά και ούτε υποδήματα. Έτσι τους είπε ότι θα έδιναν το μήνυμα στον κόσμο ότι οι απεσταλμένοι του Ιησού Χριστό διέποντε από αυταπάρνηση αλλά και εξικοίωσει με όλες τις στερήσεις. Επίσης, θέλει να δείξει στον κόσμο ότι ο θεός καταφέρνει με μηδαμινά μέσα να φέρει εις πέρας τα πιο δύσκολα πράγματα.

Τα κατορθώματα των 70 αποστόλων

  • Οι 70 απόστολοι κατάφεραν να φέρουν εισ πέρας την αποστολή που τους δόθηκε με απόλυτη ακρίβεια και πειθαρχία όσο ακόμα ο χριστός βρισκότανε στην γή , αλλά και αργότερα. Αφού το έργο τους δεν σταμάτησε ούτε όταν αναλήφθηκε στους ουρανούς, αλλά ούτε και όταν δημιουργήθηκε η εκκλησία του χριστού.

Τρόπος κίνησης αποστόλων

  • Και οι 70 απόστολοι με απόλυτη αυταπάρνηση κατάφεραν να ολοκληρώσουν όλα τα καθηκοντά τους.

Ακολουθεί βίντεο για τους απόστολους

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here