Φτιάξτε μόνοι σας υγρό λίπασμα για τον κήπο σας!

Αν δεν θέλετε να βάζετε χημικά λιπάσματα στα φυτά σας, αν δεν ξέρετε πότε πρέπει να βάλετε λίπασμα και εάν δεν ξέρεις ποια ποσότητα απαιτείται τότε φτιάξτε μόνοι σας το δικό σας λίπασμα. Με το δικό σας λίπασμα δεν θα πρέπει να μαντέψετε πόση ποσότητα πρέπει να βάλετε για να μην κάψετε τα φυτά σας. Αυτό το υγρό λίπασμα που θα παρασκευάσετε είναι εύκολο να εφαρμοστεί, δεν απαιτεί εργασία για ανάμειξή του στο χώμα, και μπορεί να εφαρμοστεί οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή.

Ετοιμασία
Αποθηκεύστε όλα τα μαγειρεμένα ή ωμά υπολείμματα λαχανικών από προετοιμασία φαγητού. Αυτό περιλαμβάνει φλούδες πατάτας, φλούδες μήλου, φλούδες μπιζελιού, ή οποιαδήποτε άλλα μέρη που θα απορρίψετε. Ακόμη και το νερό που χρησιμοποιείται για να μαγειρέψετε τα λαχανικά είναι μια καλή πηγή θρεπτικών συστατικών για τον κήπο σας.

Τοποθετήστε τα απορρίμματα σε ένα συνηθισμένο μπλέντερ και θρυμματίστε τα. Αν τα απορρίμματα είναι ξηρά, προσθέστε αρκετό νερό για να βοηθήσετε το μπλέντερ να δημιουργήσει ένα ομογενοποιημένο πουρέ. Ρίξτε τα πολτοποιημένα λαχανικά σε ένα μεγάλο πλαστικό κουβά. Προσθέστε 20ml αμμωνίας (καθαρή αμμωνία που χρησιμοποιούμε στη ζαχαροπλαστική) και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι Epsom ανά λίτρο πουρέ (πολτοποιημένα λαχανικά ) και ανακατεύουμε καλά με μια μεγάλη ξύλινη κουτάλα.

Σφραγίστε το δοχείο και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου ή έως ότου έχετε αρκετό πουρέ λαχανικών για να δημιουργήσετε υγρό λίπασμα για τον κήπο σας. Κάθε λίτρο πουρέ λαχανικών θα κάνει 5 λίτρα υγρού λιπάσματος.

Παρασκευάστε το υγρό λίπασμα για τον κήπο. Απλά αναμίξετε το ένα λίτρο από τα πολτοποιημένα λαχανικά σε 5 λίτρα ζεστό νερό. Ανακινήστε για να αναμειχθεί καλά. Χύστε το υγρό λίπασμα κατευθείαν στο έδαφος γύρω από τα φυτά στον κήπο.

Χρήσιμες πληροφορίες
Χρησιμοποιήστε το υγρό λίπασμα σε καθημερινή βάση, θα αποτρέψει τον κάδο με τα πολτοποιημένα λαχανικά στο να αναπτύξει οσμές.

Χρησιμοποιήστε τα μαγειρεμένα υγρά (από λαχανικά) για να βοηθήσουν στη γαλακτοματοποίηση των τροφίμων στο μπλέντερ ή ως υποκατάστατο για ζεστό νερό όταν αναμιγνύονται τα πολτοποιημένα λαχανικά πριν από την εφαρμογή για τον κήπο σας.

Μην χρησιμοποιείτε φυτικά υπολείμματα που έχουν τηγανιστεί ή όταν έχουν προστεθεί λίπη.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ