Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η συμμετοχή στην αιμοδοσία της Ε.ΑΣ.Υ.Α. στη Διεύθυνση Αλλοδαπών


Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, ενόψει της παγκόσμιας ημέρας εθελοντή αιμοδότη που εορτάζεται στις 14 Ιουνίου εκάστου έτους, πραγματοποίησε σήμερα 8/6/2021, άλλη μια εθελοντική αιμοδοσία σε αίθουσα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, στην οποία η συγκινητική συμμετοχή των συναδέλφων που υπηρετούν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών και στη Διεύθυνση Μεταγωγών Αττικής ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας.

Σε μια χρονική περίοδο που λόγω του φόβου που προκαλεί η πανδημία, τα αποθέματα αίματος στα νοσοκομεία έχουν σχεδόν εξαντληθεί, όπως μας εκμυστηρεύτηκαν και από το τμήμα αιμοληψίας του νοσοκομείου «ΣΩΤΗΡΙΑ» και που σε όλα τα Μ.Μ.Ε. γίνονται συνεχώς εκκλήσεις  προς τους πολίτες για προσφορά αίματος, οι συνάδελφοι των συγκεκριμένων Διευθύνσεων προσήλθαν κατά δεκάδες για να επιτελέσουν το «ιερό τους καθήκον», αναδεικνύοντας για πολλοστή φορά το αίσθημα ευθύνης και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο που τους διακατέχει.

Συγκινητική ήταν και η προσπάθεια της ιατρού και του νοσηλευτικού προσωπικού του συνεργείου αιμοληψίας του «ΣΩΤΗΡΙΑ» οι οποίοι ακατάπαυστα και πέραν του προβλεπόμενου ωραρίου φρόντισαν να μη φύγει ούτε ένας συνάδελφος χωρίς να δώσει αίμα.

Ο μεγάλος όγκος των μονάδων αίματος που συλλέχθηκαν θα χρησιμοποιηθούν για τους συναδέλφους – μέλη μας, τα οικεία τους πρόσωπα, για τους συμπολίτες μας που χρειάζονται αίμα καθώς και για τους πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία που χρήζουν μετάγγιση αίματος. Πρέπει επίσης να γνωρίζουν οι συνάδελφοι ότι η τράπεζα αίματος της Ένωσής μας βρίσκεται στο νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ» στο κτήριο αιμοληψίας, στο οποίο μπορούν οι συνάδελφοι, που επιθυμούν να δώσουν αίμα, να μεταβαίνουν ή σε οποιοδήποτε άλλο νοσοκομείο που διαθέτει μονάδα αιμοληψίας, αναφέροντας τον υπ’ αριθμόν 11894 αριθμό μητρώου της τράπεζας της Ένωσης μας.

Να τονίσουμε ότι και σε αυτήν την αιμοδοσία με μέριμνα μελών του Δ.Σ. της Ένωσής μας καθώς και εκλεγμένων αντιπροσώπων τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα από τον Ε.Ο.Δ.Υ. υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποτροπή διασποράς της πανδημίας.

Οφείλουμε ένα τεράστιο «μπράβο» και ένα «ευχαριστώ» σε όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στην αιμοδοσία, διαβεβαιώνοντας τους πως η συνεχώς αυξανόμενη συμμετοχή τους μας δεσμεύει να συνεχίσουμε με ανάλογες μελλοντικές δράσεις, που εκτός από την ουσία της έμπρακτης προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο αναδεικνύουν και τη θετική εικόνα του Έλληνα Αστυνομικού.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, Ταξίαρχο κ. ΔΑΒΑΛΟ Δημήτριο για την παραχώρηση της αίθουσας, την άριστη φιλοξενία  και την παρότρυνση του στους συναδέλφους μας να συμμετέχουν στην αιμοδοσία καθώς και το Διευθυντή της Διεύθυνσης Μεταγωγών Αττικής Ταξίαρχο κ. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ Γεώργιο, ο οποίος ενίσχυσε την συγκεκριμένη δράση μας δίνοντας και ο ίδιος προσωπικά αίμα αλλά και εξυπηρετώντας ή ενθαρρύνοντας τους συναδέλφους που υπηρετούν στη Διεύθυνση του για να πράξουν το ίδιο.

Δίνω Αίμα σημαίνει Δίνω Ζωή!

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ