Σεξουαλική υγεία : Το σεξ κάνει καλό στον οργανισμό

Το σεξ μπορεί ακόμη και να σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερο. Σύμφωνα με  την τελευταία έρευνα, «δεν μπορείτε να καταλήξετε σε τίποτα άλλο, αλλά ότι είναι υγιές να έχετε σεξουαλική δραστηριότητα». Η έρευνα που πραγματοποιείται επισημαίνει μερικά συγκεκριμένα – και εκπληκτικά – οφέλη για την υγεία που προκύπτουν από την υγιή και ενεργή σεξουαλική ζωή.

Οφέλη σεξουαλικής ζωής

Το σεξ καταπολεμά τα κρυολογήματα και τη γρίπη

Άτομα που κάνουν σεξ μερικές φορές την εβδομάδα τείνουν να έχουν πολύ υψηλότερες ποσότητες αντισώματος ανοσοσφαιρίνης Α (IgA) από εκείνους που κάνουν σεξ λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα.

Το σεξ καίει θερμίδες
  • Το σεξ αυξάνει τη ροή του αίματος και αυξάνει την καρδιά σας. Με απλά λόγια, το σεξ είναι μια μορφή άσκησης και είναι πιο διασκεδαστικό από το να τρέχεις γύρους. Το σεξ δεν καίει έναν τόνο θερμίδων.
  • Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η ενεργός σεξουαλική ζωή σχετίζεται στενά με τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Συγκεκριμένα, φαίνεται ότι το σεξ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών, εγκεφαλικών επεισοδίων και άλλων καρδιακών παθήσεων.
Το σεξ ρυθμίζει τα επίπεδα ορμονών
  • Γιατί πρέπει να σας ενδιαφέρει; Μεταξύ άλλων, ένα υγιές προφίλ ορμονών προάγει τους τακτικούς εμμηνορροϊκούς κύκλους και μειώνει τα αρνητικά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.

Το σεξ μπορεί να θεραπεύσει πονοκεφάλους και να μειώσει τον σωματικό πόνο
  • Παρόλο που δεν φαίνεται ότι το σεξ θα βοηθούσε στην ανακούφιση ενός πονοκέφαλου, μπορεί πραγματικά. Πως? Κατά τη διάρκεια του σεξ, η ορμόνη οξυτοκίνη απελευθερώνεται στο σώμα σας. Η οξυτοκίνη μειώνει τον πόνο.
Το σεξ βελτιώνει την αίσθηση της όσφρησης
  • Οι επιστήμονες γνώριζαν για πολύ καιρό ότι η ορμόνη προλακτίνη αυξάνεται τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες μετά τον οργασμό. Το 2003 , μια ομάδα Καναδών ερευνητών έκανε μια δοκιμή σε ποντίκια. Ανακάλυψαν ότι η προλακτίνη προκαλεί βλαστικά κύτταρα στον εγκέφαλο να αναπτύξουν νέους νευρώνες στον οσφρητικό βολβό του εγκεφάλου – το κέντρο μυρωδιάς του.

Ακολουθεί βίντεο για σεξουαλική ζωή

 

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ