Πώς ένας πελάτης της Fastly προκάλεσε τον «σεισμό» στον Ίντερνετ την Τρίτη


Το μεγάλο «μπλακάουτ» που σημειώθηκε στο Ίντερνετ την Τρίτη αποδόθηκε από την εταιρεία cloud computing Fastly σε ένα «bug» λογισμικού, το οποίο «πυροδότησε» ένας από τους πελάτες της.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, η Fastly, η εταιρεία που βρέθηκε την Τρίτη στην «καρδιά» του ζητήματος, που επηρέασε κάποιες από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες του πλανήτη, ανέφερε πως το «bug» ενεργοποιήθηκε όταν ένας από τους πελάτες της έκανε αλλαγή στα settings του (ρυθμίσεις).

Το χθεσινό «μπλακάουτ», αν και διευθετήθηκε σχετικά γρήγορα, προκάλεσε ερωτηματικά σχετικά με το κατά πόσον είναι σωστό να επαφίεται η λειτουργία/ διαχείριση των δομών του Διαδικτύου σε έναν περιορισμένο αριθμό εταιρειών.

Η Fastly ζήτησε συγγνώμη, και είπε ότι θα έπρεπε να είχε προβλεφθεί πως θα μπορούσε να υπάρξει τέτοιο πρόβλημα.

Το «outage», που κράτησε περίπου μία ώρα, έπληξε κάποιες εξαιρετικά δημοφιλείς ιστοσελίδες όπως το Amazon, το Reddit, o Guardian και οι New York Times.

O Νικ Ρόκγουελ, υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας, είπε πως «το outage ήταν ευρύ και σοβαρό- και λυπόμαστε ειλικρινά για τις επιπτώσεις στους πελάτες μας και όλους όσους βασίζονται σε αυτούς».

Η εταιρεία λειτουργεί servers σε στρατηγικά σημεία ανά τον κόσμο για να βοηθά τους πελάτες να μετακινούν και να αποθηκεύουν περιεχόμενο κοντά στους τελικούς χρήστες τους. Ωστόσο, ένας άλλαξε τις ρυθμίσεις του, εκθέτοντας ένα «bug» σε ένα software update το οποίο είχε διατεθεί στους πελάτες στα μέσα Μαΐου, προκαλώντας σφάλματα στο 85% του δικτύου.

Μηχανικοί βρήκαν την αιτία του προβλήματος περίπου 40 λεπτά αφού έπεσαν οι ιστοσελίδες. «Εντός 49 λεπτών, το 95% του δικτύου μας λειτουργούσε κανονικά» τόνισε η εταιρεία, που διόρθωσε το πρόβλημα στο δίκτυό της και υποσχέθηκε ανάλυση των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν και ανακάλυψη των λόγων για τους οποίους το bug δεν είχε εντοπιστεί από πριν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ