Αθλητισμός Οφέλη: Το stretching κάνει καλό στην υγεία [vid]


Το stretching είναι συχνά μια μορφή φυσικής δραστηριότητας που τείνει να υποτιμάται. Κι όμως οι κάμψεις όχι μόνο σας βοηθούν να χαλαρώσετε νοητικά, αλλά μπορεί επίσης να συμβάλλουν σημαντικά στην ανακούφιση του πόνου στην πλάτη, στην αγχόλυση και την βελτιώση του ύπνου σας. Ακολουθούν οι βασικότεροι λόγοι για τους οποίους το τέντωμα θα πρέπει να γίνει μέρος της ζωής σας.

  • Το stretching προωθεί την ενέργειά σας

Μόλις λίγα λεπτά δυναμικού τεντώματος μπορούν να αυξήσουν τη ροή του αίματος, δίνοντας στον εγκέφαλό σας μια ώθηση και βοηθώντας σας να ξεπεράσετε τις υποτονίες και την χαμηλή ενέργεια.

  • Θα αποκτήσετε καλύτερη ισορροπία

Το τακτικό stretching είναι μια ιδανική επιλογή για εσάς, εάν θέλετε να χτίσετε ένα γερό και ισορροπημένο σώμα. Η ισορροπία είναι βασικός παράγοντας υγείας και ειδικά στις περιπτώσεις παθήσεων που σχετίζονται με κινδύνους πτώσης που θα μπορούσαν να προκαλέσουν βλάβη στα οστά, όπως η οστεοπόρωση.

  • Θα βελτιώσετε την ευλυγισία σας

Το τέντωμα σας προσφέρει ένα μεγαλύτερο εύρος κίνησης. Με άλλα λόγια θα σας χαρίσει περισσότερη ευελιξία που θα διευκολύνει τις κινήσεις σας μέσα στη μέρα. Εντωμεταξύ, αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς μεγαλώνουμε, διότι οι φυσικές διαδικασίες γήρανσης περιορίζουν την ευελιξία μας, η οποία μπορεί τελικά να οδηγήσει σε δυσκαμψία και πόνο στις αρθρώσεις.

  • Θα κοιμηθείτε καλύτερα

Το τακτικό stretching βοηθά επίσης στην ρουτίνα του ύπνου μας. Δίπλα στην χαλάρωση του σώματος, έρχεται και η χαλάρωση του νου και η ανακούφιση από το στρες που προκαλούν τυχόν επίμονες σκέψεις που δυσκολεύουν τον ύπνο μας ή τείνουν να μας κρατούν ξύπνιους τις νύχτες.

  • Έχετε συχνά κράμπες στα πόδια;

Εάν ναι, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι το τέντωμα του σώματος μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στον περιορισμό της έντασης και της συχνότητάς τους.

Στο κείμενο που ακολουθεί θα βρείτε ένα εκτενές πρόγραμμα stretching για όλο το σώμα:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ