Σεξουαλική επιθυμία: Πώς να ενισχύσετε τη διάθεση για σεξ

H λίμπιντο δεν είναι ίδια για όλους, καθώς διαφέρει από άτομο σε άτομο. Ωστόσο τα χαμηλά επίπεδά της δεν αποτελούν απαραιτήτως πρόβλημα. Αν ένας άνθρωπος όμως θα ήθελε να ενισχύσει τη λίμπιντό του μπορεί να δοκιμάσει μία σειρά αποτελεσματικών και φυσικών μεθόδων, όπως αυτές που ακολουθούν:

Επένδυσε στη σχέση σου βελτιώνοντάς τη

Είναι πολύ συχνό φαινόμενο στην πορεία μιας σχέσης πολλοί άνθρωποι να βιώνουν μία ύφεση στη σεξουαλική επιθυμία και τη συχνότητα των επαφών. Αυτό μπορεί να προκύψει όταν η σχέση είναι μακρόχρονη ή υπάρχουν προβλήματα. Εστιάζοντας στη βελτίωση της σχέσης μπορεί να επιτευχθεί και η αύξηση της λίμπιντο. Το να βγείτε ξανά ραντεβού, να κάνετε δραστηριότητες μαζί, να ενισχύσετε την επικοινωνία σας και να επενδύσετε ποιοτικό χρόνο, θα μπορούσαν να αποδειχθούν εξαιρετικά χρήσιμες πρακτικές.

Προσπάθησε να ελέγξεις το άγχος σου

Πρόκειται για ένα συνηθισμένο εμπόδιο της σεξουαλικής λειτουργίας, το οποίο δεν είναι άλλο από τα υψηλά επίπεδα στρες, τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών. Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι με έντονο εργασιακό πρόγραμμα, πολλές ευθύνες ή άλλους παράγοντες που προκαλούν άγχος ενδέχεται να αισθάνονται κόπωση και κατ’ επέκταση χαμηλή σεξουαλική επιθυμία.

Γυμνάσου

Η τακτική άθληση μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της λίμπιντο με πολλούς τρόπους. Μία παλιότερη μελέτη σε άνδρες είχε δείξει πως η άσκηση βοηθούσε τους συμμετέχοντες να αντιμετωπίσουν ζητήματα όπως η ανησυχία για το σώμα τους, η χαμηλή σεξουαλική επιθυμία και οι αλλαγές στις σχέσεις.

Κόψε το κάπνισμα

Είναι ευρύτερα γνωστές οι αρνητικές επιδράσεις του καπνίσματος στο καρδιαγγειακό σύστημα, όπως και ότι η καλή καρδιακή υγεία είναι σημαντική για καλή σεξουαλική λειτουργία.  Όσοι διακόπτουν το κάπνισμα συχνά αναφέρουν πως η ενέργεια και η λίμπιντό τους τονώνονται.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here