Κορωνοϊός ανίχνευση: Γρήγορες δοκιμές Covid στο σπίτι για αξιόπιστα αποτελέσματα

Κορωνοϊός ανίχνευση: Η εταιρεία Telehealth, Ro συνεργάστηκε με την εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης Gauss για να προσφέρει δοκιμές Covid-19 που μπορούν να χορηγηθούν στο σπίτι, με τα αποτελέσματα να επεξεργάζονται στο smartphone του χρήστη.

Η δοκιμή αντιγόνου αναγνωρίζει θραύσματα πρωτεΐνης (επίσης γνωστά ως αντιγόνα) από τον ιό, δίνοντας αποτελέσματα εντός 15 λεπτών. Για να το ολοκληρώσουν, οι ασθενείς ακολουθούν αναλυτικές οδηγίες βίντεο στην εφαρμογή Gauss, οι οποίες δείχνουν πώς να συλλέξουν ένα δείγμα ρινικού επιχρίσματος και να πραγματοποιήσουν τη δοκιμή. Μόλις είναι έτοιμη, η εφαρμογή ειδοποιεί τον χρήστη να σαρώσει τη δοκιμή με το smartphone του, ώστε να μπορεί να επεξεργαστεί την εικόνα χρησιμοποιώντας όραμα υπολογιστή και τεχνητή νοημοσύνη.

Στη συνέχεια, η εφαρμογή ενημερώνει τον χρήστη εάν το αποτέλεσμα της δοκιμής είναι αρνητικό ή θετικό εντός δευτερολέπτων. Οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης είναι διαθέσιμοι μέσω της πλατφόρμας Telehealth της Ro για να απαντήσουν σε τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να έχουν οι χρήστες σχετικά με τα αποτελέσματα των δοκιμών τους.

Η συνεργασία θα επιτρέψει τη δοκιμή να παραδοθεί μέσω της πλατφόρμας τηλεθεραπείας πρωτοβάθμιας περίθαλψης της Ro μόλις λάβει την έγκριση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Μόλις εγκριθούν, οι ασθενείς θα μπορούν να παραγγείλουν τις εξετάσεις μέσω των ψηφιακών κλινικών υγειονομικής περίθαλψης της Ro, οι οποίες θα αποστείλουν το τεστ απευθείας στα σπίτια των ανθρώπων.

Ο Zachariah Reitano, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Ro, δήλωσε: «Οι δοκιμές COVID-19 παραμένουν κρίσιμες για την αποτροπή της συνεχιζόμενης πανδημίας, αλλά οι παραδοσιακές επιλογές δοκιμών θέτουν περιττές επιβαρύνσεις στους ασθενείς και τους παρόχους: οι δοκιμές είναι δύσκολο να προσπελαστούν, χρειάζονται πολύς χρόνος για να παραδώσει αποτελέσματα, να αφήσει τους ασθενείς χωρίς υποστήριξη σχετικά με τα επόμενα βήματα που σχετίζονται με τα αποτελέσματά τους και μπορεί να εκθέσει τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης σε μολυσμένους ασθενείς.

“Έχουμε συνεργαστεί με τον Gauss, έναν ηγέτη στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για να προσφέρουμε μια δοκιμαστική εμπειρία COVID-19 end-to-end που είναι αξιόπιστη, μπορεί να ολοκληρωθεί στο σπίτι μέσα σε λίγα λεπτά και περιλαμβάνει πρόσβαση σε παρόχους υγειονομικής περίθαλψης που μπορούν να βοηθήσουν τους ασθενείς να κατανοήσουν τι θα επακολουθήσει.”

Το τεστ βασίζεται σε μια κρυπτογραφημένη εφαρμογή smartphone συμβατή με το HIPAA που αναπτύχθηκε από την ομάδα κλινικών και τεχνολογικών ηγετών της Gauss. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας κλινικής δοκιμής που υπέβαλε ο Gauss στο FDA, έχει μια συμφωνία 94,4% θετική τοις εκατό και 99,2% αρνητική συμφωνία σε σύγκριση με άλλες δοκιμές.

«Συνδυάζοντας την πρωτοποριακή τεχνολογία δοκιμών της Gauss και την κάθετα ολοκληρωμένη πλατφόρμα πρωτοβάθμιας περίθαλψης, θα επιτρέψουμε στους ανθρώπους σε εθνικό επίπεδο να ανακαλύψουν πιο γρήγορα και εύκολα την κατάσταση COVID-19 και να διατηρήσουν τον εαυτό τους και τις κοινότητές τους ασφαλείς», δήλωσε ο Reitano.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here