Κύπρος: Tέλος το κήρυγμα για τον Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο


Προβλήματα στις σχέσεις της Εκκλησίας της Κύπρου με την Εκκλησία της Ελλάδας φαίνεται ότι προκαλούν τα κηρύγματα του Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος».

 

Μάλιστα, η Εκκλησία της Ελλάδας κάλεσε την Ιερά Σύνοδο της Κύπρου, μέσω του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, να γίνουν συστάσεις στον Μόρφου ώστε να περιοριστεί.

Όπως αναφέρει στο δημοσίευμα, την Τρίτη ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ανέγνωσε στον Μητροπολίτη Μόρφου και στα άλλα μέλη της Ιεράς Συνόδου επιστολή, στην οποία η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας εξέφραζε παράπονα για τις ομιλίες και τα κηρύγματα του Μόρφου Νεόφυτου επηρεάζουν τους πιστούς σε θέματα πανδημίας και εμβολιασμών.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε τον Μητροπολίτη Μόρφου να σεβαστεί την επιθυμία της Ιεράς Συνόδου της Ελλάδας και να σταματήσει τα συγκεκριμένα κηρύγματα, με τον ίδιο να απαντάει ότι όσα είχε να πει για το συγκεκριμένο θέμα τα είπε και πρόσθεσε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα δεν θα επανέλθει.

Υπενθυμίζεται ότι πριν το Πάσχα ο Μόρφου Νεόφυτος είχε σχολιάσει αρνητικά την απόφαση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου για την αλλαγή της ώρας της Ανάστασης. Συγκεκριμένα, είχε πει ότι «δυστυχώς στην Ελλάδα οι Αρχιερείς, ακόμη και αυτός ο Αρχιεπίσκοπος, συμφώνησαν η Λειτουργία του Πάσχα να γίνει ώρα 21:00, δηλαδή ώρα 23:00 θα είναι τελειωμένη, δηλαδή θα γιορτάσουν το Πάσχα τη δεύτερη μέρα. Θέλουν να ανατρέψουν τον εορταστικό νόμο της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Υπάρχει σχέδιο. Θέλουν ένα Πάσχα, πρώτα με τους Ρωμαιοκαθολικούς και μετά με τους Εβραίους, για να οδηγήσουν σε μια πανθρησκεία, πριν την παγκόσμια δικτατορία. Όταν τα λέγαμε μας έλεγαν συνωμοσιολόγους. Χρησιμοποιούν και την ασθένεια, η οποία όντως υπάρχει, την τραβούν από τα μαλλιά, εκφοβίζεται ο λαός μας, μάσκες διπλές, τριπλές αύριο, με εμβόλια που δεν έχουν δοκιμαστεί».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ