FDA Κυβερνήσεις: Ορισμένα μη χρησιμοποιημένα εμβόλια covid – 19 της Johnson & Johnson αναμένεται να λήξουν αυτόν τον μήνα


FDA Κυβερνήσεις: Μόλις αποσταλεί, το εμβόλιο J&J COVID-19 έχει περίοδο αποθήκευσης περίπου τριών μηνών Η παραλλαγή COVID «Delta» έχει υπαλλήλους υγείας που παροτρύνουν τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν. Με τον ρυθμό των εμβολιασμών COVID-19 να επιβραδύνεται στις ΗΠΑ και να παραμένει η ανησυχία μεταξύ μερικών για το εμβόλιο Johnson & Johnson και μια σπάνια σύνδεση με θρόμβους αίματος, ένας ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου προτρέπει τους κυβερνήτες να συμβουλευτούν το FDA για δόσεις που μπορεί να πλησιάζει η ημερομηνία λήξης. Σύμφωνα με τα δεδομένα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), από τις 303 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου που χορηγήθηκαν, μόλις 11,2 εκατομμύρια εμβολιασμοί ήταν με εμβόλιο της Johnson & Johnson παρά τα 21,4 εκατομμύρια που έχουν παραδοθεί.

Αρκετά κράτη ανέφεραν ότι χιλιάδες παραμένουν στα ράφια. “Δεν υπάρχει τρόπος στα τέλη Ιουνίου να μη λήξουμε μερικές χιλιάδες”, δήλωσε η Danielle Hilborn, η οποία επιβλέπει τα εμβόλια COVID-19 για την McLaren Health Care Corp. στο Μίσιγκαν, στο Wall Street Journal.

Στην τελική του συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, ο Andy Slavitt, ανώτερος σύμβουλος του Λευκού Οίκου για τη λοίμωξη COVID-19, δήλωσε ότι ο αριθμός αντιπροσωπεύει “ένα πολύ μικρό κλάσμα”.

“Υπάρχει ένα πολύ, πολύ μικρό μέρος των δόσεων που έχουν σταλεί σε πολιτείες που τελικά δεν θα χρησιμοποιηθούν”, δήλωσε ο Slavitt.

“Αυτά θα είναι κλασματικά ποσά και πραγματικά δεν θα επηρεάσουν σημαντικά την ικανότητά μας να δεσμευτούμε για τη διανομή εμβολίων παγκοσμίως.”

Ο Σλάβιτ επανέλαβε τη δέσμευση του Προέδρου Μπάιντεν να στέλνει 80 εκατομμύρια δόσεις στο εξωτερικό, αλλά αυτό δεν σημαίνει την ανάληψη δόσεων που έχουν ήδη διανεμηθεί σε κράτη.

“Έτσι, θα θέλαμε επίσης – τελικό, μικρό σημείο – να ενθαρρύνουμε κάθε κυβερνήτη – που έχει δόσεις που ανησυχεί ότι μπορεί να λήξουν, να συνεργαστεί απευθείας με το FDA σχετικά με τις σωστές διαδικασίες αποθήκευσης καθώς συνεχίζουμε να εξετάζουμε τις διαδικασίες που θα επιτρέψουν στις δόσεις να διαρκέσουν πιθανώς περισσότερο όσο περνούν από αυτές τις δοκιμές.”

Η Johnson & Johnson είπε ότι το εμβόλιό της εκτιμάται ότι θα παραμείνει σταθερό για δύο χρόνια στους -20 βαθμούς C και το πολύ τρεις μήνες σε κανονική ψύξη σε θερμοκρασίες μεταξύ 2 βαθμών C και 8 βαθμών C.

Ενώ η παγωμένη διάρκεια ζωής επεκτείνεται σε χρόνια, το προϊόν αποστέλλεται σε δοχεία που διατηρούνται στους 2 βαθμούς C έως 8 βαθμούς C και που πρέπει να καταψυχθούν και σημαίνει ότι οι καταστάσεις θα έχουν περίπου 3 μήνες για τη διανομή τους.

Στο Οχάιο, η πολιτεία εκτιμά ότι ο αριθμός των δόσεων που πλησιάζουν τη λήξη τους είναι πάνω από 200.000 και δεν υπάρχει νόμιμος τρόπος για να το αναδιανείμει το κράτος σε άλλες πολιτείες ή χώρες που έχουν ανάγκη.

Ωστόσο, ο Slavitt είπε ότι ο στόχος παραμένει “να χρησιμοποιείται κάθε δόση που έχει παραγγείλει ένας κυβερνήτης σε μια πολιτεία” και ότι “υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σε όλη τη χώρα, σε κάθε πολιτεία, που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, δηλαδή επιλέξιμοι, που διατρέχουν κίνδυνο και πρέπει να εμβολιαστούν.”

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ